Michaela Mozolányová Rôzne

Vedomostná bitka študentov z regiónu: Sily si zmerali v znalostiach o európskej únii

Študenti z nášho mesta predviedli svoje znalosti o Európskej únii. V súboji škôl z regiónu absolvovali vedomostný test aj skladanie európskeho puzzle. Aha, ako sa umiestnili!

Ilustračný obrázok k článku Vedomostná bitka študentov z regiónu: Sily si zmerali v znalostiach o európskej únii
Zdroj: Dnes24.sk

Zastúpenie Európskej komisie a 12 regionálnych informačných centier Europe Direct na Slovensku vyhlásili tento rok už deviaty ročník celoslovenskej súťaže Mladý Európan. Súťaž je bola určená pre trojčlenné družstvá študentov 3. ročníkov gymnázií a stredných odborných škôl z celého Slovenska. Organizátorom regionálneho kola súťaže bolo informačné centrum Europe Direct Lučenec v spolupráci s so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku. Záštitu nad tohtoročnou súťažou prebral podpredseda Európskej komisie pre medziinštituci­onálne vzťahy a administratívu Maroš Šefčovič.

Do súťaže sa zapojilo desať družstiev pedagógov a študentov tretích ročníkov gymnázií a stredných odborných škôl z regiónu. Za Lučenec sa do súťaže zapojili Stredná odborná škola hotelových služieb a dopravy Lučenec, Obchodná akadémia Lučenec, Súkromné gymnázium Lučenec a Pedagogická a sociálna akadémia Lučenec.

Súťaž prebiehala v troch kolách. Prvé pozostávalo z vedomostného testu o Európskej únii. V druhom kole preukázali súťažiaci svoje zručnosti v skladaní európskych puzzle s tematikou 10 rokov vstupu SR do EÚ. Do tretieho kola postúpili tri najlepšie súťažiace družstvá s najvyšším počtom bodov: Spojená škola Modrý Kameň, Gymnázium Detva a Gymnázium Ivana Kraska v Rimavskej Sobote. V treťom kole ich čakali zaujímavé vedomostné otázky s kategóriami osobností, symboly a dominanty EÚ doplnené obrázkami.

Po záverečnom treťom kole boli výsledky nasledovné:

  • I. miesto: Gymnázium Detva
  • II. miesto: Gymnázium Ivana Kraska v Rimavskej Sobote
  • III. miesto: Spojená škola Modrý Kameň

Súťažiaci z Gymnázia Detva postupujú do finálneho celonárodného kola. Národné kolo súťaže Mladý Európan sa uskutoční 12. júna 2014 v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM