Jakub Forgács Krimi

Veľká AKCIA policajtov v Banskobystrickom kraji: Posvietiť si chcú nielen na vodičov

December je čas, keď sa každý intenzívnejšie začne pripravovať na vianočné sviatky. Pri tejto príležitosti vyzývajú muži zákona k zvýšenej opatrnosti a vzájomnej tolerancii. *

Ilustračný obrázok k článku Veľká AKCIA policajtov v Banskobystrickom kraji: Posvietiť si chcú nielen na vodičov
6
Galéria

Už od štvrtka) začne dopravno-bezpečnostná akcia „ADVENT“, ktorá bude zameraná na vykonávanie dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Akcia potrvá celý mesiac december. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti so slovami, že posilnené hliadky dopravnej, poriadkovej a železničnej polície budú v teréne aj počas vianočných sviatkov, teda od 24. do 26. decembra a tiež 31. decembra.

Na čo si posvietia?

Aj polícia v Banskobystrickom kraji naplánovala dopravno-bezpečnostnú akciu s ohľadom na miesta a časy, kedy najčastejšie dochádza k tragickým dopravným nehodám a aj tým pod vplyvom alkoholu.

„Každý štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu sa aj naši policajti zamerajú v rámci kontrol najmä na miesta väčšej koncentrácie osôb, ako sú bary, pohostinstvá či diskotéky,“ uviedli muži zákona so slovami, že si posvietia najmä na zisťovanie požitia alkoholu u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, čiže výnimkou nebudú ani kolobežkári či cyklisti.

„Kontrolovať sa však bude tiež dodržiavanie spôsobu jazdy, ako napr. predchádzanie, rýchlosť jazdy, ale aj povinnosti vodiča týkajúce sa napríklad zákazu obsluhovania mobilného telefónu počas jazdy. Kolegovia však budú dohliadať aj na dodržiavanie zákonných povinností zo strany chodcov,“ pokračovali policajti.

Výzva polície

December je čas, keď sa každý intenzívnejšie začne pripravovať na vianočné sviatky. Pri tejto príležitosti vyzývajú muži zákona k zvýšenej opatrnosti a vzájomnej tolerancii. „Spomaľte tak, aby ste spoločne mohli prežiť sviatočné dni v pokoji so svojimi rodinami,“ dodali na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Akcia krajských dopravných policajtov
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM