Boris Macko Samospráva

Veľká kontrola na lučeneckom sídlisku. Mesto prehovorilo o prioritách na Rúbanisku II

Obyvatelia okrajových častí Lučenca sa často sťažujú, že mesto nie je len centrum. Vedenie mesta si tentoraz posvietilo na problémy na Rúbanisku II.

Ilustračný obrázok k článku Veľká kontrola na lučeneckom sídlisku. Mesto prehovorilo o prioritách na Rúbanisku II
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

O problémoch na Rúbanisku I sme už písali, no kontrola vedenia mesta s primátorkou Alexandrou Pivkovou sa tentoraz zamerala na Rúbanisko II. A aj v ďalších častiach lučeneckého sídliska opäť bolo čo riešiť. Problémov a podnetov sa vynorilo požehnane.

„Veľká kontrola v jednotlivých častiach mesta sa robí raz ročne. Nielen za účasti vedenia mesta, ale aj poslancov a zúčastniť sa môžu aj občania, čo niektorí využívajú,“ povedala pre Lučenec 24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

„Takto sa dá ľahko skontrolovať, čo sa podarilo v danej časti mesta splniť a čo nie. Zároveň je to možnosť oboznámiť sa s ďalšími problémami. Podnety môžu podávať aj občania,“ dodala hovorkyňa s tým, že kompetentní z mestského úradu riešia podnety podľa potreby.

Jednou z prvoradých úloh na Rúbanisku II je podľa vedenia mesta vybudovanie ďalších prekrytých a polopodzemných kontajnerových stanovíšť spolu s úpravou plôch. Mesto chce ešte okrem iného riešiť opravy výtlkov, odstránenie časti betónov a skaly vo vnútrobloku na Rúbanisku II a na križovatke ulíc Okružná a Budovateľov zhotoviť spevnenie už existujúceho chodníka zo zámkovej dlažby. To je len časť úloh, ktoré čakajú na vyriešenie.

Ako už bolo spomenuté, upozornenia a podnety môžu obyvatelia podávať buď prostredníctvom svojich poslancov, alebo na mestskom úrade.

V OBRAZOCH: Na Rúbanisku II odstránia ďalšie nedostatky
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM