Michaela Mozolányová Rôzne

Veľká pomoc pre dôchodcov: Domáce tiesňové volanie môže zachrániť život

Častým problémom seniorov a zdravotne postihnutých ľudí je strach z toho, že v prípade zdravotných problémov sa nebudú môcť dovolať akejkoľvek pomoci. Túto situáciu chce mesto vyriešiť domácim tiesňovým volaním.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pomoc pre dôchodcov: Domáce tiesňové volanie môže zachrániť život
Zdroj: TASR

Mesto Lučenec v spolupráci s Asociáciou Samaritánov Slovenskej republiky sa rozhodlo rozšíriť svoje sociálne služby o domáce tieňové volanie. „Cieľom uvedenej služby je, aby klient čo najdlhšie využíval vlastné domáce prostredie a za pomoci rodiny, okolitého sociálneho prostredia, alebo profesionálnych pracovníkov mal zaistenú pomoc,“ informovala Mária Bérešová, hovorkyňa mesta Lučenec.

Profesionálne vyškolení operátori zabezpečia potrebnú pomoc na základe vyslaného signálu potreby pomoci nepretržite 24 hodín denne, 7 dní v týždni. „Súčasťou základnej jednotky domáceho tiesňového volania je tiesňové tlačidlo, ktoré klient neustále nosí pri sebe. Je to vlastne náramok na ruke,“ pokračovala Mária Bérešová.

Stlačením tlačidla v núdzi v ktorejkoľvek časti bytu dochádza k automatickému spojeniu klienta a operátorom a komunikáciou s ním. Operátor má všetky potrebné údaje, vrátane zdravotnej dokumentácie pre zorganizovanie potrebnej pomoci. ,,Mesačný poplatok za prenájom signalizačného zariadenia je vo výške 8,90 eur a v zatiaľ využíva túto službu 5 Lučenčanov," uzavrela.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM