Boris Macko Samospráva

Veľké jesenné upratovanie Lučenca. Vieme, ako môžete priložiť ruku k dielu

K jeseni patrí nielen chladnejšie počasie či pestré stromy, ale aj možnosť urobiť si poriadok. S touto ponukou prichádza aj mesto. Pridáte sa tiež?

Ilustračný obrázok k článku Veľké jesenné upratovanie Lučenca. Vieme, ako môžete priložiť ruku k dielu
Foto: Boris Macko

Po zbere nebezpečného odpadu mestský úrad vyhlásil od 7. do 21.10.2016 v Lu­čenci jesenné upratovanie, v rámci ktorého sa bude zbierať objemný odpad a drobný stavebný odpad. Na zber a prepravu objemného odpadu a drobného stavebného odpadu budú rozmiestňované veľkoobjemové kontajnery podľa požiadaviek Lučenčanov. Požiadavky na umiestnenie veľkoobjemových kontajnerov sa dajú nahlásiť na mestskom úrade do 19.10.2016.

Čítajte tiež: Dôležité INFO pre Lučenčanov: Ako a kedy sa zbaviť nebezpečného a bioodpadu?

„Upozorňujeme všetkých občanov aby do rozmiestňovaných veľkoobjemových kontajnerov neumiestňovali rastlinný odpad a elektroodpad. Odvoz rastlinného odpadu zo záhrad rodinných domov je v zmysle harmonogramu vykonaný v mesiacoch október a november raz za dva týždne,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Presnejšie v termínoch 3. až 7. 10., 17. až 21. 10., 31. 10. až 4. 11. a 14. až 18. 11. podľa jednotlivých lokalít a dní, ktoré sú totožné s dňami vývozu komunálneho odpadu od rodinných domov. Žiadame obyvateľov, aby rastlinný odpad vykladali na verejné priestranstvá len jeden deň pred zberom a tak predišli znečisťovaniu verejných priestranstiev.

Ak potrebujete z rodinných domov vyviesť rastlinný odpad v iných termínoch, môžete ho bezplatne odviesť do kompostárne v lokalite Čurgov v pracovné dni pondelok až piatok v čase od 7:30 do 15:30. Do kompostárne môže byť privezený len čistý rastlinný odpad bez prímesí iných odpadov. Obyvatelia rodinných domov môžu odovzdať elektroodpad bezplatne v zbernom dvora MEPOS na Fiľakovskej ceste v pracovné dni pondelok, utorok, štvrtok a piatok v čase od 7:30 do 15:30 a v stredu od 7:30 do 17:30.

Zber objemného odpadu od bytových domov je každý párny týždeň v pondelok. Najbližšie termíny vývozu sú 3., 17. a 31. 10. Objemný odpad môže byť vyložený pri zberných nádobách na komunálny odpad len deň pred zberom. Meste zároveň obyvateľov vyzýva, aby svojou zvýšenou aktivitou prispeli k jesennému upratovaniu, a tým skrášleniu nášho mesta. V rámci jesenného upratovania vyčistili aj okolie svojich nehnuteľností.

Pozrite si našu jesennú galériu z ulíc Lučenca!

Čítajte tiež: FOTO: Lučenecká kuriozita: Dvaja Štefánikovia, no jeden na netradičnom mieste

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM