Boris Macko Samospráva

Veľké plány s bývaním v Lučenci. Nové byty pre mladých aj rodiny

Odliv mladých ľudí do iných regiónov, či krajín sa žiaľ týka aj nášho mesta. Radnica si preto vytýčila jasný cieľ!

Ilustračný obrázok k článku Veľké plány s bývaním v Lučenci. Nové byty pre mladých aj rodiny
12
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Odchod mladých ľudí z Lučenca je čoraz väčším problémom. Uvedomuje si to aj vedenie mesta, ktoré si už vytýčilo ciele, ako tento vývoj zvrátiť. Jednou z priorít na najbližšie roky je aj bývanie pre mladé rodiny. Niektoré byty sa mesto snaží získať do svojho vlastníctva, ďalšie na Lúčnej ulici odovzdalo do užívania na jeseň 2016.

„Budeme robiť najviac v oblasti bývania, sociálneho bývania a ďalších vecí, ktoré sme si vyšpecifikovali,“ uviedla primátorka Lučenca Alexandra Pivková predtým, ako program rozvoja mesta schválili mestskí poslanci.

Prioritou mesta vo väzbe na potrebu vytvárania podmienok bývania nielen pre mladých ľudí a mladé rodiny. Vzhľadom na vysoký počet nezamestnaných či sociálnym vylúčením až chudobou ohrozených obyvateľov mesta, je dôležitá aj výstavba nových nájomných bytov a bytov nízko nákladových a nízko štandardných, ako aj rekonštrukcia existujúcich. Rozvoj bývania je aj záležitosťou územného plánu mesta, ktorý sa v súčasnosti spracováva. Šancu dostanú aj tí, ktorí si chcú postaviť rodinné domy, keďže ponúkne aj plochy pre rozvoj individuálnej bytovej výstavby.

Pozrite si nové nájomné byty na Lúčnej ulici v našej fotogalérii!

Nové nájomné byty na Lúčnej ulici v Lučenci
12
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM