Rôzne

Veľký projekt je po mesiacoch práce na konci: Obnova vo Zvolenskej Slatine za stovky tisíc eur!

Po mesiacoch práce je veľký projekt v známej dedine ležiacej neďaleko nášho mesta na konci. Vo Zvolenskej Slatine prebehla rekonštrukcia za stovky tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Veľký projekt je po mesiacoch práce na konci: Obnova vo Zvolenskej Slatine za stovky tisíc eur!
Zdroj: TASR

Vo Zvolenskej Slatine skolaudovali v uplynulých dňoch novozrekonštruované zdravotné stredisko. Obec získala na tento projekt ešte vlani v lete 414 390 eur z Ministerstva zdravotníctva SR. Spoluúčasť obce na projekt bola päť percent.

„Rekonštrukcia objektu je ukončená, vrátane vybavenia a modernizácie ambulancií,“ povedala starostka Mária Klimentová. Práce trvali približne pol roka. Zdravotné stredisko je súčasťou obecného úradu. Okrem zateplenia, opravy strechy je novinkou vybudovanie bezbariérového vstupu a výťahu.

V zdravotnom stredisku ordinuje aktuálne detský a všeobecný lekár a gynekológ. Obec má takmer 2800 obyvateľov a lekárov sa preto snaží udržať. Navyše, do dediny chodia za nimi aj pacienti z okolitých obcí Očová či Vígľaš. Projekt, na ktorý získali peniaze, bol zameraný na predchádzanie chorobám, zvlášť v rómskej komunite. Obec získala podporu aj preto, že je zapojená do programu lokálnej stratégie komplexného prístupu k marginalizovaným rómskym komunitám.

Nenávratný finančný príspevok získali Slatinčania prostredníctvom ministerstva zdravotníctva, ktoré je riadiacim orgánom Operačného programu Zdravotníctvo. Okrem Zvolenskej Slatiny dostali príspevky na obnovu vlastných zdravotných stredísk aj ďalšie tri obce v Banskobystrickom kraji (Ratková, Veľký Blh, Hajnáčka) a mesto Krompachy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM