Boris Macko Samospráva

Viacúčelová športová hala pri Lučenci? Ponuka hokejového zväzu padla na úrodnú pôdu

Mesto neďaleko Lučenca pociťuje nedostatok športovísk. Preto hľadá možnosti, ako postaviť nové. Dočkáme sa vo Fiľakove viacúčelovej športovej haly?

Ilustračný obrázok k článku Viacúčelová športová hala pri Lučenci? Ponuka hokejového zväzu padla na úrodnú pôdu
9
Galéria
Zdroj: TASR

Vo Fiľakovo s vyše 10 – tisíc obyvateľmi by radi rozšírili možnosti športového vyžitia pre obyvateľov. Mestské zastupiteľstvo na februárovom zasadnutí odobrilo jednu z možností, ako získať športovú halu.

„Zareagovali sme na návrh hokejového zväzu, ktorý ponúka možnosť postaviť viacúčelovú športovú halu. Poslanci mestského zastupiteľstva zámer odobrili,“ informoval zástupca primátora Fiľakova László Kerekes.

Žiadosť už poslali, zatiaľ však podľa neho nie sú jasné podrobnosti. „Vítame túto možnosť, len sa ešte musia upresniť niektoré veci. Lebo podrobnosti, ako financovanie, či prípadná kapacita haly ešte nie sú jasné,“ dodal Kerekes. Jasný je rozmer hracej ľadovej plochy – 40×20 metrov. Mesto by však rado vybudovalo aj pretekársky ovál, či ďalšie športoviská. *

„V zime by to bola ľadová plocha. Ale ak by vonkajšia teplota prekročila 10 stupňov, tak sa ľad už neoplatí a v hale by sa mohli robiť iné športy. Ešte je to otázkou komunikácie s hokejovým zväzom,“ upresnil zástupca primátora. Mesto už vytipovalo pozemky pri dvoch školách vo Fiľakove, kde by sa športová hala mohla postaviť. Podľa Kerekesa sa definitívne rozhodnú až po tom, ako bude žiadosť mesta schválená a upresní sa financovanie aj technické parametre haly.

Pozrite si v našej galérii aj krásy Hradu Fiľakovo!

Foto: ilustračné

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM