Boris Macko Kultúra

Vianoce nielen v centre mesta: Advent si pripomenú aj v iných častiach Lučenca

Adventný program je už dnes samozrejmosťou v každom meste. Lučenec nie je výnimkou, no oslavy môžu byť aj v mestských častiach. Čo si pripravili?

Ilustračný obrázok k článku Vianoce nielen v centre mesta: Advent si pripomenú aj v iných častiach Lučenca
Zdroj: Mesto Lučenec

Predvianočnému aj vianočnému programu sme sa už venovali. No mestské časti Lučenca neostali bokom a pripravili vlastné podujatia. Prinášame stručný prehľad akcií, ktoré sú dôkazom toho, že dobrá zábava nemusí byť len v centre mesta.

Vlastnú zábavu si pripravili na Rúbanisku, v Opatovej aj Malej Vsi. Ide o rozsvietenie vianočných stromčekov, veselice, či vystúpenia miestnych súborov, spevákov, či DJ – ov. Nechýbajú ani rôzne súťaže.

Malovešťania boli prví a adventný program mali už 29. novembra. Vtedy slávnostne zažali aj stromček. Rúbaniskový advent bude 15.12. 2016 o 15.30 hodine v bývalej tržnici na Rúbanisku III. Príde Mikuláš, vystúpi folklórny súbor Ipeľ a nesmie chýbať ani slávnostné rozsvietenie stromčeka a spoločné spievanie Tichej noci.

V Opatovej si program nachystali na 10. 12. 2016. Začne o 15.00 hodine a pripravené sú rôzne súťaže a kreatívne dielne. Gurmánov poteší súťaž o najlepšiu vianočnú kapustnicu. Pre ďalších, ktorí radi vyrábajú veci vlastnými rukami zase súťaž o najkrajšie vyrobenú vianočnú výzdobu. Kultúrny program zabezpečia Sendrejovci, umelecké školy, folklórne súbory a DJ Marek Láska. Adventnú atmosféru umocnia aj Vianočné trhy.

Pozrite si zábery z minuloročnej predvianočnej atmosféry v Lučenci!

Atmosféra minuloročných Vianoc v Lučenci
8
Galéria
Foto: Mesto Lučenec / Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM