Boris Macko Rôzne

Vianočné trhy v Lučenci začínajú. Ponúknu vláčik, občerstvenie aj koníky

Sviatky už pomaly klopú na dvere, okrem rôznych kultúrnych akcií, výzdoby, či čoraz plnších obchodov ich v našom meste pripomenú aj Vianočné trhy.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Lučenci začínajú. Ponúknu vláčik, občerstvenie aj koníky
28
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Predvianočná atmosféru na Vianočných trhoch v Lučenci umocní vianočný sortiment, predaj darčekov, punč, kultúrny program, a zábava. Vianočné trhy už klopú na dvere, potrvajú dva dni. Začínajú tradične na Námestí republiky 16.12. a skončia v sobotu 17. decembra.

Okrem stánkov s občerstvením, či rôznym tovarom nebude chýbať ani živý betlehem, vláčik pre deti, či malý hypodrom, kde sa môžu deti povoziť na koníkovi.

Počas konania trhov sa môžeme tešiť na bohatý kultúrny program. V piatok začne o 13.00 vystúpením žiakov základnej umeleckej školy, pripravené sú aj Vianoce deťom z Kovačice. Od 15.00 do 17.00 bude fungovať aj spomínaný živý betlehem. Nebude chýbať ani vianočný grog primátorky mesta, podávať sa bude od 16.00.

V rovnakom čase zahrá rezké ľudovky ľudová hudba ďatelinka Ondreja Molotu a folklórny súbor Detvani predvedie vianočné zvyky. Od šiestej večer je na programe ekumenické stretnutie Svieť svetlo svieť a piatkový večer zavŕši od 19.00 vianočná veselica. V sobotu 17.12. 2016 sa od 9.00 do 12.00 postará o zábavu hudobná skupina ESO.

Pre motoristov je dôležité vedieť, že cesta za poštou v úseku od vjazdu do podzemného parkoviska v OC Galéria, ďalej medzi poštou a budovou YMCA po výjazd na Novohradskú bude počas Vianočných trhov zavretá.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery vianočnej výzdoby v uliciach Lučenca!

foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Predvianočná nálada v uliciach večerného Lučenca
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM