Samospráva

Vianočný beh mesta Lučenec prinesie obmedzenie cestnej premávky, očakáva sa tisícka bežcov

Počas Vianočného behu mesta Lučenec, ktorý sa koná každoročne, bude v niektorých úsekoch obmedzená doprava.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný beh mesta Lučenec prinesie obmedzenie cestnej premávky, očakáva sa tisícka bežcov
11
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Mestský úrad Lučenec oznamuje obyvateľom mesta Lučenec, že dňa 26. 12. 2018 (streda) v čase od 08.00 do 13.00 hod. organizuje „Vianočný beh mesta Lučenec – 51. ročník“, za čiastočného a úplného obmedzenia premávky a to pridelením príslušníkov PZ a doprovodných vozidiel PZ, z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti cestnej premávky a zúčastnených pretekárov behu.

Dopravné obmedzenia

Trasa vianočného behu: – štart križovatka Ulíc T.G. Masaryka (cesta I/75) a novohradská – Námestie republiky – Haličská cesta (cesta I/75) – Ulica športová – Ulica B. Nemcovej – Ulica lúčna – Ulica garbiarka – Ulica J. Husa – Ulica J.A. Komenského – Ulica Adyho – Ulica Vajanského (cesta II/585) – Ulica T.G. Masaryka (cesta I/75) – cieľ križovatka Ulíc T.G. Masaryka a novohradská.

Úplná uzávierka v čase od 09.00 hod do 13.00 hod. :

  • Ulica T.G. Masaryka a Haličská cesta (cesta I/75) v úseku od križovatky s Ulicou Vajanského po križovatku s Ulicou F. Lehára a časť Ulice novohradská – od križovatky s Ulicou T.G. Masaryka (cesta I/75) po križovatku s miestnou komunikáciou Námestie republiky.

„Účastníkov cestnej premávky žiadame o zhovievavosť, trpezlivosť a rešpektovanie pokynov bezpečnostných zložiek,“ informuje mesto na svojom webe.

Vysoká účasť

V bežeckej komunite je tento beh známy aj pod názvom Štefanská 20-ka, a vypracoval sa na najväčšie bežecké podujatie v sviatočnom období Vianoc na Slovensku.

„Ide o tradičné vianočné športové podujatie, ktoré z roka na rok získava na svojej veľkosti a popularite – minuloročná účasť bola 1184 bežcov nielen z rôznych kútov Slovenska, ale aj zo zahraničia. Tento rok očakávame ešte vyššiu účasť. Podujatie nie je len športovou, ale aj spoločenskou akciou, ktorej hlavným cieľom je urobiť z Vianoc sviatok športu, viesť ľudí k zdravému spôsobu života,“ informovala o podujatí Mária Bérešová, vedúca kancelárie primátorky mesta Lučenec.

Akcia je určená pre širokú športujúcu verejnosť, svoju kategóriu si nájdu deti, hobby bežci na 5 či 2×10km, a aj tí, ktorí si trúfnu na 20km výzvu. Trate sú rovinatého charakteru na okruhu centrom Lučenca.

Pre účastníkov bude pripravené občerstvenie v podobe gulášu a teplého čaju a originálne sprievodné slovo z úst hneď troch moderátorov. Ambasádorom podujatia je bývalý československý reprezentant v chôdzi na 20 km a olympijský víťaz Jozef Pribilinec.

Foto: archív

V OBRAZOCH: Pozrite si zábery z minulého ročníka Vianočného behu
11
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM