Boris Macko Kultúra

Víkendový PREHĽAD pre Lučenčanov. O akcie na voľné dni nebude núdza

Už sa neviete dočkať vytúženého víkendu? V Lučenci a okolí ho môžete prežiť vskutku všakovako. Stačí si vybrať z piatich nami odporúčaných akcií!

Ilustračný obrázok k článku Víkendový PREHĽAD pre Lučenčanov. O akcie na voľné dni nebude núdza
Zdroj: TASR

VÝSTAVA ASTROFOTOGRAFIÍ ŠTEFANA SIMONA

18.7. 2016 – 25.7. 2016, Mestská knižnica vo Fiľakove

Fotografie Štefana Simona sú zaujímavé nielen pre tých, ktorých zaujíma vesmír. Výstava potrvá do 31. júla. No nezaškodí, ísť sa pozrieť už teraz.

ARON GRÜNHUT

18.7. 2016 – 25.7. 2016, Synagóga Lučenec

Výstava je venovaná bojovníkovi za ľudské práva a záchranu Židov pokračuje v Synagóge. U nás takmer neznámy, no v zahraničí uznávaný rodák z Bratislavy zachránil počas II. svetovej vojny viac ako tritisíc Židov, pričom medzi nimi boli aj deti. Pri týchto akciách spolupracoval aj s Sirom Nicolasom Wintonom. Výstava potrvá do 21. augusta.

VÝSTAVA MALIEB: METAFYZICKÉ DOTYKY

18.7. 2016 – 25.7 2016 Novoh­radské múzeum a galéria Lučenec, Kubínyiho námestie

Výber z tvorby akademického maliara Alfréda Balázsa. Rodák z Lučenca sa venuje konkrétnemu žánru – napríklad portrétom, či zátišiu, skôr ide o subjektívne vnímanú nehmotnú podstatu. V jeho dielach dominujú sýte farby, charakterizuje abstraktné nefiguratívne maliarstvo.

EURÓPSKE HVIEZDNE KINO – LOVCI HLÁV

23.7. 2016 o 21.30, Letné kino v Mestskom parku

Letné premietanie pod holým nebom pokračuje zaujímavým filmom Lovci hláv. Zdá sa, že Roger Brown má všetko, čo si človek môže priať. Je najúspešnejším lovcom hláv – headhunterom – v Nórsku, je ženatý s prekrásnou galeristkou a vlastní úchvatný dom. Žije však nad pomery a potajomky kradne umelecké diela. Ak chcete vedieť, ako to dopadne, stačí ísť do Letného kina

IPEĽSKÝ BEH

23.7. 2016 od 18.00, pred Divadlom B. S. Timravy

Už tradične je pre priaznivcov behu aj zdravého životného štýlu je Ipeľský beh tým pravým podujatím. Trať s dĺžkou osem kilometrov zvládnu aj rekreační športovci. Štart je pred Divadlom B. S. Timravy a cieľ na futbalovom štadióne v Rapovciach.

"V Novohrade sa čulo obchodovalo už pred tisíckami rokov. Tu je dôkaz ":/…dokaz-244678

Lučenecká synagóga mala pohnutý osud. Dlho bola opustená a slúžila ako sklad hnojív

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM