Jakub Forgács Kultúra

Vo Fiľakove predstavia ocenené snímky. Uvidíme to najlepšie z fotomaratónu

Radi sa kocháte kvalitnými zábermi a obzvlášť z krásnej prírody? Potom si na svoje prídete aj v neďalekom Fiľakove. Pozrite, čo sa chystá!

Ilustračný obrázok k článku Vo Fiľakove predstavia ocenené snímky. Uvidíme to najlepšie z fotomaratónu
Zdroj: Dnes24.sk

Ocenené snímky, ktoré vznikli počas tretieho ročníka podujatia Medvešský fotomaratón, ukáže pripravovaná výstava, ktorú v piatok 2. septembra o 17:00 otvoria v priestoroch Hradného múzea vo Fiľakove v Lučeneckom okrese. Ako informoval Jozef Puntigán, vedúci kancelárie Združenia právnických osôb Geopark Novohrad-Nógrád, na ktorého území sa súťaž konala, súčasťou vernisáže bude aj vyhodnotenie fotografickej súťaže a odovzdanie cien.

„Fotosúťaž prebiehala v troch kategóriách – Krajina, Ľudia a Živá príroda. Fotografi do nej zaslali takmer 400 snímok, ktoré hodnotila odborná porota. Zároveň na stránkach podujatia na Facebooku prebiehala ďalšia súťaž, v rámci ktorej fotografie hodnotila verejnosť,“ priblížil Puntigán s tým, že hlavnú cenu získa ten účastník súťaže, ktorého tri najlepšie snímky získajú v celkovom hodnotení najviac bodov od poroty. Udelené však budú aj ocenenia v jednotlivých kategóriách, zvláštna cena pre fotografa do 18 rokov a cena verejnosti za najväčší počet hlasov na spomínanej sociálnej sieti.

Novohrad-Nógrád geopark je územie s geologickými, prírodnými, kultúrno-historickými jedinečnosťami, rozprestierajúce sa na juhu Banskobystrického kraja a severe maďarskej Nógrádskej župy. Jeho výnimočnosť je cenená celosvetovo – geopark sa hrdí titulom UNESCO Globálny geopark a spoločne so 119 územiami z celého sveta je členom Globálnej siete geoparkov.

Čítajte tiež:

PREHĽAD akcií na týždeň v Lučenci a okolí: Stačí kliknúť a nuda nehrozí

FOTO: Schátraná pamiatka neďaleko Lučenca. Dočká sa neobývaný kaštieľ záchrany?

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM