Jakub Forgács Samospráva

Vo Fiľakove pribudnú nové kamery. Za čo ich samospráva získa ako satisfakciu?

Doteraz boli monitorované len hlavné cesty v centre Fiľakova s niekoľkými odbočkami. To sa však má zmeniť vďaka 11 novým kamerám. Ako súvisia s ťahaním podzemnej optickej siete v meste?

Ilustračný obrázok k článku Vo Fiľakove pribudnú nové kamery. Za čo ich samospráva získa ako satisfakciu?
Foto: Rastislav Búgel

Samospráve Fiľakove pribudne do kamerového systému jedenásť nových kamier. Desať statických a jednu otočnú kameru získa cez projekt, ktorý podala mestská polícia.

Ako informoval Attila Agócs, primátor mesta, telekomunikačná spoločnosť v súčasnosti ťahá v meste podzemnú optickú sieť. „Rozkopávajú značnú časť zelených plôch a chodníkov, ktoré majú neskôr vrátiť do pôvodného stavu. Ako satisfakciu nám po dohode spoločnosť poskytne desať statických bezpečnostných kamier aj so záznamovým zariadením,“ priblížil primátor.

„Tešíme sa rozšíreniu kamerového systému, keďže doteraz sme mali monitorované len hlavné cesty v centre s niekoľkými odbočkami. Takto vyplníme miesta, kde nám doteraz chýbali,“ uviedol.

Okrem desiatich statických kamier má pribudnúť vďaka projektu mestskej polície aj jedna otočná. „Podobné projekty podávame každý rok a zdá sa, že teraz uspejeme tretíkrát. V krajskom kole projekt prešiel, už čakáme len na vyjadrenie z Bratislavy,“ informoval Pavel Baláž, náčelník mestskej polície. Kamerový systém mestskej polícii pomáha pri monitorovaní problematických miest, akým je mestský park, sledovaní diania pri školách či odhalení dopravných priestupkov.

Projekt obsahuje aj napojenie starých kamier na optickú sieť. „Pri nich nevieme využívať internetový kábel, ktorý bude použitý pri nových kamerách, lebo naše sú ešte analógové.“ Podľa náčelníka sa prechodom na optickú sieť zlepší kvalita záznamov.

Čítajte tiež:

Na viacerých miestach v Lučenci nepôjde elektrina. Kedy v júni sa treba pripraviť?

Drevospracujúca firma v okrese Lučenec rozširuje výrobu. Prijala desiatky ľudí!

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM