Marcel Páleš Krimi

Vodiči, je tu ďalšia bezpečnostná akcia: Na toto si posvietia policajti...

Dopravných nehôd na slovenských cestách je stále neúrekom. Aj preto bude v strehu až do nedele opäť viac policajtov. Prezradíme vám, na čo všetko dohliadnu.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, je tu ďalšia bezpečnostná akcia: Na toto si posvietia policajti...
Zdroj: TASR

Počas tohto týždňa sa policajti zamerajú na odhaľovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, najmä na nedodržanie predpísaných rýchlostí. Slovensko sa tak opäť zapája do akcie európskych štátoch, ktoré združuje medzinárodná stavovská organizácia TISPOL.

Nedovolená rýchlosť príčinou dopravných nehôd

„Medzi hlavnými príčinami dopravných nehôd v prvom polroku tohto roka si stále drží druhé miesto nedovolená rýchlosť jazdy, hneď po porušení povinností vodiča, s počtom nehôd 1174,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Policajti okrem toho evidujú aj 150.000 priestupkov v podobe prekročenia rýchlosti.

450 vodičov nafúkalo nad 1 promile

Výnimkou ešte stále nie je ani jazda pod vplyvom alkoholu. Za minulý mesiac policajti odhalili takmer 450 vodičov pod vplyvom alkoholu nad jedno promile a mesiac pred tým 500 takýchto vodičov. Policajti sa preto najbližšie dni zamerajú okrem dodržiavania povolených rýchlostí aj na ďalšie povinnosti, nevynímajúc alkohol, technický stav vozidiel či dodržiavanie ustanovení voči chodcom i cyklistom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM