Michaela Mozolányová Samospráva

Všetko na jednom mieste: Takto chce radnica vyjsť v ústrety Lučenčanom

Jednotné klientske centrum pre štátnu správu a pre samosprávu plánuje lučenecká radnica vytvoriť v budove, kde v súčasnosti sídli Okresný úrad. Nebude to však jednoduché, potrebná je rozsiahla rekonštrukcia.

Ilustračný obrázok k článku Všetko na jednom mieste: Takto chce radnica vyjsť v ústrety Lučenčanom
Zdroj: TASR

„Budova Okresného úradu je vlastníctvom mesta a mohli by tam sídliť oba úrady. Na to je však nevyhnutná rozsiahla rekonštrukcia,“ povedala primátorka mesta Lučenec, Alexandra Pivková. Samospráva Lučenca v súčasnosti sídli v budove, ktorej vlastníkom je Univerzita Komenského v Bratislave a za priestory mestského úradu musia platiť nájomné. Na opačnej strane Námestia republiky má radnica svoju budovu, ktorú prenajíma Okresnému úradu. „Naša budova je vo veľmi zlom, miestami si dovolím povedať, že až v havarijnom stave a potrebuje nevyhnutne rekonštrukciu. Navyše aj budova, ktorú máme prenajatú, bude tiež potrebovať investície do opráv. Po analýze nám vyšlo, že naša budova má potenciál na hospodárny chod, ale budeme musieť investovať," povedala Pivková.

Mesto už podľa jej slov začalo rokovania s ministerstvom vnútra. Navrhujú, aby sa spoločne podieľali na oprave budovy, kde by mohol sídliť naďalej Okresný úrad a presťahoval by sa tam aj Mestský úrad. „Našou predstavou je, že by sme občanom poskytli jedno miesto, kde by si mohli vybaviť všetky veci súvisiace s úradmi. V jednom priestore by vzniklo klientske centrum tak pre štátnu správu, ako aj pre samosprávu. Keď budeme vedieť, koľko bude rekonštrukcia stáť, budeme rokovať s ministerstvom vnútra o tom, ako sa budeme na opravách spolupodieľať. My teraz prehodnocujeme naše vlastné možnosti a v prípade potreby budeme hľadať aj ďalšie zdroje potrebné na financovanie opráv," dodala primátorka Lučenca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM