Jakub Forgács Správy Samospráva

Všimli ste si NOVINKU v Lučenci? Využiť môžete smart lavičku, FOTO

lavička taktiež poukazuje na prepojenie nových technológií s mobiliárom, ktoré sa v 21. storočí už bežne využívajú (USB, wifi a pod.).

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si NOVINKU v Lučenci? Využiť môžete smart lavičku, FOTO
4
Galéria

Od štvrtka majú možnosť Lučenčania, ale aj obyvatelia širokého okolia otestovať novú solárnu „smart“ lavičku, ktorá je osadená na Námestí republiky. Na svojej facebookovej stránke o tom informovala lučenecká primátorka Alexandra Pivková.

„Mesto sa rozhodlo prvok zapožičať práve v čase, kedy si pripomíname, aká dôležitá je ochrana našej Zeme a životného prostredia. Uvedená lavička taktiež poukazuje na prepojenie nových technológií s mobiliárom, ktoré sa v 21. storočí už bežne využívajú (USB, wifi a pod.),“ pokračovala Pivková.

„Lavička je zhotovená z masívneho dreveného roštu spojeného s oceľovou konštrukciou a váži takmer 0,5 tony. Výkon jej solárnych panelov je 175 Wp a batéria má kapacitu 80 Ah. Lavička disponuje dvoma dvojitými USB konektormi, ktoré sú vhodné pre dobíjanie vašich komunikačných zariadení. Tiež vysiela internetový WiFi signál s časovo obmedzeným spínačom pripojenia,“ spomenula primátorka.

„Lavička bude obyvateľom k dispozícii po dobu jedného mesiaca,“ dodala Pivková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Lučenca

V OBRAZOCH: V Lučenci pribudla smart lavička
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM