Jakub Forgács Správy Samospráva

Všimli ste si to tiež? Na lučeneckom úrade vyvesili nezvyčajnú vlajku, TOTO je dôvod

Ide o kampaň, ktorá vznikla ešte v polovici deväťdesiatych rokov v západnej Európe a na Slovensku má táto udalosť už viac ako 10-ročnú tradíciu.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si to tiež? Na lučeneckom úrade vyvesili nezvyčajnú vlajku, TOTO je dôvod
1
Galéria

Mesto Lučenec sa v stredu 10. marca pri príležitosti 62. výročia tibetského národného povstania proti okupácii Čínou zapojilo do medzinárodnej kampane Vlajka pre Tibet 2021. Na svojej facebookovej stránke o tom informovala lučenecká primátorka Alexandra Pivková.

„Vyvesením tibetskej vlajky týmto gestom prejavujeme solidaritu Tibetu v jeho ťažkom období. Kampaň Vlajka pre Tibet sa stala celosvetovou akciou vyjadrenia solidarity s tibetským národom a zúčastňujú sa jej tisíce miest, obcí a samospráv v demokratickom svete,“ uviedla primátorka.

„Akcia vznikla v západnej Európe s úmyslom upriamiť pozornosť verejnosti na dlhodobé porušovanie ľudských práv v Tibete a uskutočňuje sa od polovice 90. rokov minulého storočia. Na Slovensku sa tradícia kampane počíta od roku 2010,“ dodala Pivková so slovami, že tibetská vlajka zobrazuje slnko ako radosť zo slobody. Od roku 1959 je v Čínskej ľudovej republike vrátane Tibetskej autonómnej oblasti zakázaná.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Na Mestskom úrade v Lučenci vyvesili tibetskú vlajku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM