Jakub Forgács Krimi

Vyčíňanie zlodejov v lučeneckej predajni. Zmizli desiatky kabátov a kožuchov

Chúťky dlhoprstých nepoznajú hraníc, do oka im padlo oblečenie. Medzi obvinenými sú aj Lučenčania. Pozrite, čoho sa podľa slov polície mali dopustiť!

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie zlodejov v lučeneckej predajni. Zmizli desiatky kabátov a kožuchov
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil muža (37) z Lučenca, muža (33) z Lučenca, muža (26) z Rimavskej Soboty a ženu (21) z Lučenca zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. „V sobotu (8.10.) okolo 1:00 sa jeden z páchateľov vlámal do predajne odevov na Bazovského ulici v Lučenci, odkiaľ zobral tri kusy oblečenia. V čase okolo 2:00 sa do predajne vrátil v spoločnosti ďalších páchateľov a z predajnej plochy odcudzili spolu 32 kabátov a kožuchov, ktoré odniesli do pripraveného motorového vozidla, v ktorom ich čakal ďalší spolupáchateľ,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Čítajte tiež: Anonym nahlásil, že vybuchne bomba. Lučenecký obchodný dom museli evakuovať!

„Následne sa opäť vrátili do predajne, kde ich hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Lučenci prichytila priamo pri čine. Dvojica páchateľov z miesta činu unikla, jedného z páchateľov policajti zadržali na úteku a jemu aj jeho spolupáchateľovi – vodičovi obmedzili osobnú slobodu. Operatívno-pátracou činnosťou policajti v krátkom čase vypátrali aj unikajúcich páchateľov a zadržali ich. Krádežou a poškodením dverí páchatelia spôsobili škodu, ktorá bola predbežne vyčíslená na 10 200 eur,“ pokračovala hovorkyňa.

„Po vykonaní procesných úkonov boli dvaja obvinení muži (37 a 33) umiestnení do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. V pondelok (10.10.) zobral sudca okresného súdu oboch obvinených mužov do väzby. Obvinená žena a muž (26) sú stíhaní na slobode,“ dodala Petrovičová so slovami, že v prípade dokázania viny hrozí všetkým obvineným trest odňatia slobody na tri roky až 10 rokov. muž (37) bol už v minulosti právoplatne odsúdený za obdobnú trestnú činnosť.

Čítajte tiež: FOTO z miesta tragickej zrážky áut. Pri Lučenci vyhasol život muža (†37)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM