Michaela Mozolányová Rôzne

Vyčíňaniu výrastkov v autobusoch je koniec: Pozrite, ako to vyriešila lučenecká SAD-ka

Na niektorých linkách a spojoch prímestskej a mestskej autobusovej dopravy opakovane dochádzalo k obťažovaniu cestujúcich zo strany iných cestujúcich, k obťažovaniu vodičov a poškodzovaniu autobusov. To donútilo SAD Lučenec konať.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňaniu výrastkov v autobusoch je koniec: Pozrite, ako to vyriešila lučenecká SAD-ka
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

S cieľom zabezpečiť zvýšenie kvality a bezpečnosti prepravy cestujúcich sa rozhodla spoločnosť Slovenská autobusová doprava Lučenec, v spolupráci s BBSK a obcou Kameňany zrealizovať pilotný projekt „Dozor v autobuse obec Kameňany“. Na trase Kameňany – Jelšava od marca funguje pravidelný dozor, ktorý zabezpečuje poriadok v autobuse. „V tomto konkrétnom prípade projekt vznikol z dôvodu potreby zabezpečenia dozoru nad školopovinnými cestujúcimi počas prepravného procesu, ktorí svojim konaním a nadmerným hlukom obťažovali ostatných cestujúcich, vodiča a sústavne poškodzovali majetok spoločnosti – autobusy,“ informuje SAD Lučenec na svojej internetovej stránke.

Pilotný projekt od svojho zavedenia 1.marca 2014 prináša podľa spoločnosti SAD Lučenec len pozitívne ohlasy zo strany cestujúcich. „Podstatne sa zvýšil poriadok v autobuse, nedochádza k obťažovaniu ostatných cestujúcich, zvýšila sa bezpečnosť dopravy tým, že sa vodiči autobusov môžu plne a koncentrovane venovať vedeniu vozidla a od jeho zavedenia už nedochádza ani k poškodzovaniu autobusov,“ uvádza SAD Lučenec na svojej oficiálnej stránke. V prípade pozitívneho záverečného hodnotenia projektu plánuje vedenie spoločnosti skúsenosti z tohto projektu v budúcnosti využiť aj na iných problémových autobusových linkách a spojoch.

Zdroj: sadlc.sk Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM