Michaela Mozolányová Kultúra

Výhodné cestovanie v MHD: Počas Dňa bez áut bude zadarmo!

Do európskeho týždňa mobility, ktorý prebieha od pondelka 16. septembra do nedele 22. septembra, sa zapojí aj Lučenec. Lučenský autobusový prepravca si na piatok tiež pripravil zaujímavú akciu. Mestská hromadná doprava bude zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Výhodné cestovanie v MHD: Počas Dňa bez áut bude zadarmo!

„Odstav vozidlo – zober bicykel“- je motto podujatia, ktorého cieľom je odbremeniť preťaženosť dopravy v našom meste prostredníctvom alternatívnych spôsobov dopravy. Mesto Lučenec ako organizátor podujatia pripravilo túto akciu pre žiakov základných a stredných škôl, občanov mesta a zamestnancov organizácií. Podstatou je, aby si priniesli bicykle a medzi sebou súťažili, ktorá organizácia bude mať na podujatí najviac účastníkov.

Prezentácia účastníkov sa začne o 10:30 hodine za YMCOU a štart je naplánovaný o11:00. Všetci prihlásení spoločne vyštartujú za doprovodným policajným vozidlom na trase YMCA – Haličská cesta – Rúbanisko – dvojprúdovka smer Ajax – po Stopshop – Športová ulica – Ulica Boženy Nemcovej – Husova – Komenského – Vajanského – Masarykova – Námestie republiky. Počas tejto akcie bude uzatvorená Masarykova ulica v Lučenci.

Víťaznej škole poskytne SAD Lučenec bezplatne autobus na školský výlet na jeden deň zadarmo v rámci Banskobystrického kraja. Sprievodnou akciou podujatia bude dopravné ihrisko na Námestí republiky pre deti predškolského veku a jazda zručnosti pre žiakov 1. – 4. ročníka ZŠ.

Obmedzené bude aj parkovanie

V priebehu tohto dňa sa vám tiež môže stať, že na mieste, kde bolo doteraz parkovacie miesto, v tento deň nezaparkujete. Bude totižto obsadené. Nie však autom, ale malým stánkom či galériou. „Takouto formou chce samospráva upozorniť vodičov, že aspoň jeden deň do roka by mohli nechať svoje auto doma a do práce by sa mohli vybrať na bicykli alebo pešo,“ píše sa na stránke Mesta Lučenec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM