Katarína Oravská Rôzne

Výkony lučeneckých hasičov neostali bez odozvy: Pozrite, v čom sú najlepší!

Profesionálnym aj dobrovoľným hasičom z nášho kraja sa dostalo pocty. Za svoje výnimočné činy boli niektorí z nich ocenení. Ocenenia si odniesli aj hasiči z nášho okresu a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Výkony lučeneckých hasičov neostali bez odozvy: Pozrite, v čom sú najlepší!
Zdroj: TASR

Ceny za výnimočné činy na úseku ochrany pred požiarmi odovzdávali v Dome kultúry v Revúcej profesionálnym aj dobrovoľným hasičom z Banskobystrického kraja. Nepovšimnuté neostali ani športové výkony, ktoré dosiahli príslušníci HaZZ a členovia DPO SR v roku 2014.

„V tejto kategórií boli ocenenia udelené súťažnému družstvu z Okresného riaditeľstva HaZZ v Lučenci za prvé miesto na Majstrovstvách Slovenska vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel,“ povedal hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater.

Súťažnému družstvu z Okresného riaditeľstva HaZZ vo Veľkom Krtíši bolo udelené ocenenie za tretie miesto v disciplíne požiarny útok na Majstrovstvách SR v hasičskom športe a podporučíkovi Ľubomír Lörinčíkovi za reprezentáciu na X. ročníku Majstrovstiev sveta v hasičskom športe. Okrem toho udelili aj ocenenie za preventívno-výchovne pôsobenie a to Jozefíne Očenášovej – výkonnej riaditeľke OV DPO Rimavská Sobota.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM