Šport

Vynikajúci Andrej Segeč: Previerku na Svetovú zimnú univerziádu zvládol na výbornú

Na Slovensku sa už čochvíľa začne Svetová zimná univerziáda 2015. V previerke pred jej štartom sa darilo bežcom na lyžiach z neďalekého klubu Ski Team Jase Látky, špeciálne Andrejovi Segečovi!

Ilustračný obrázok k článku Vynikajúci Andrej Segeč: Previerku na Svetovú zimnú univerziádu zvládol na výbornú
Zdroj: TASR

Na Slovensku sa predstaví to najlepšie, čo ponúka vysokoškolský šport v tých najatraktívnejších disciplínach skoky na lyžiach, severská kombinácia, beh na lyžiach a biatlon. Previerkou pred touto veľkou udalosťou bolo 1. kolo pretekov FIS Slavic Cup na Štrbskom Plese.

Najviac z klubu Ski Team Jase Látky sa darilo Andrejovi Segečovi, ktorý zvíťazil v disciplíne šprint voľnou technikou na 1,6 kilometrov a na druhý deň aj v pretekoch na 10 kilometrov klasickou technikou s intervalovým štartom. Andrej je tak momentálne lídrom v celkovom poradí Slavic Cupu. Rudolf Michalovský skončil šiesty a medzi ženami v tej istej disciplíne, no na 5-kilometrovej trati bola Eva Segečová šiesta.

Darilo sa aj ďalšej zástupkyni klubu z Látok. Eva Segečová skončila tretia v ženskom šprinte, jej tímová kolegyňa Jana Gombalová skončila desiata.

Toto podujatie slúžilo ako skúšobné preteky pred Svetovou zimnou univerziádou, ktorá sa začína už 24. januára na Štrbskom Plese. Kvalifikovať sa podarilo aj pretekárom z Látok, konkrétne Andrejovi Segečovi, Miroslavovi Šulekovi a Eve Segečovej. „Verím, že spoločná záverečná príprava a domáce prostredie prinesú svoje ovocie v podobe dobrých výsledkov pre Slovensko,“ vyjadril sa reprezentačný tréner Mário Kubiš.

Spomínaní pretekári sa už od 14. januára spoločne pripravujú na Štrbskom Plese, kde už o pár dní budú hájiť slovenské farby v tvrdej celosvetovej konkurencii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM