Boris Macko Rôzne

Výstraha v lučeneckom parku: Radšej to ani neskúšajte!

Mestský park má svoje čaro aj v zime. Návštevníkov je menej, no nájdu sa takí, ktorí hľadajú pokoj a ticho aj v týchto dňoch a počas sviatkov.

Ilustračný obrázok k článku Výstraha v lučeneckom parku: Radšej to ani neskúšajte!
16
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Pre ľudí, ktorí hľadajú romantiku a relax v Mestskom parku aj počas zimy môže byť lákadlom aj jazierko. V týchto dňoch je zamrznuté, čo trochu vadí vodnému vtáctvu. To si našlo prístup k vode pri fontánach.

Niektorých ľudí ale môže lákať práve zamrznuté jazierko. Kvôli primrznutému lístiu, či iným nečistotám to na korčuľovanie veľmi nie je. Môžu sa ale nájsť aj návštevníci, ktorým napadne prejsť sa po ľade. To im rozhodne nemožno odporúčať, navyše mesto osadilo aj tabule, ktoré zakazujú vstup na zamrznuté jazero.

„Zatiaľ sa nestalo, že by sa v zime niekto v jazierku topil kvôli preborenému ľadu. No výstražné tabule sme tam preventívne namontovali, lebo niektorých návštevníkov parku, či deti môže ľad lákať,“ povedala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Preto je v záujme vlastnej bezpečnosti lepšie zákaz neporušovať. Lebo aj keď sú zatiaľ mrazy i cez deň, ľad nemusí byť všade dostatočne pevný na to, aby uniesol človeka.

Pozrite si zamrznuté jazierko v lučeneckom mestskom parku v našej fotogalérii!

Vstup na zamrznuté jazierko v lučeneckom parku je na vlastné riziko
16
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM