Anton Hrachovský Správy

Za nerešpektovanie nariadení môžu dávať policajti mastné pokuty. Mesto chystá aj automat na rúška

Časť obyvateľov Lučenca nerešpektuje platné nariadenia. Policajti im môžu udeliť mastnú pokutu. Mesto pripravuje aj automat na rúška.

Ilustračný obrázok k článku Za nerešpektovanie nariadení môžu dávať policajti mastné pokuty. Mesto chystá aj automat na rúška
Zdroj: TASR

Príslušníci mestskej polície mali počas sviatkov plné ruky práce. V priebehu štyroch dní riešili až 161 prípadov. Časť výjazdov iniciovali telefonáty občanov mesta. Veľa prípadov však mestskí policajti riešili aj na základe monitoringu pomocou kamerového systému.

Nerešpektujú nariadenia

V drvivej väčšine príslušníci riešili priestupky súvisiace s mimoriadnou situáciou koronavírusu. Niektorí Lučenčania sa zdajú byť nepoučiteľní a do týchto chvíľ nenosia pravidelne na verejnosti rúška.

Príslušníci mestskej polície šíria osvetu ohľadom vírusu COVID-19, napomínajú, ale aj rozdávajú rúška tým, ktorí ich do týchto chvíľ nemajú.

Pokuty

Po novom však policajti ukladajú aj blokové pokuty až do výšky 1000 eur. „Opätovne preto vyzývame všetkých občanov mesta, aby dodržiavali opatrenia prijaté Ústredným krízovým štábom Slovenskej republiky,“ uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková.

Služby pre bezdomovcov

Mesto Lučenec naďalej poskytuje bezdomovcom služby nocľahárne, kde je podávané jedno teplé jedlo denne. Po personálnom posilnení tak nocľaháreň funguje v nonstop režime s prestávkami určenými na pravidelnú dezinfekciu priestorov. Denne jej služby využíva približne 12 až 17 ľudí bez domova.

Rúška a automat

Pokračuje sa aj v rozdávaní rúšok. Do tohto momentu sa samospráve podarilo rozdať takmer 7000 ochranných prvkov.

O rúška je v súčasnosti menší záujem, ako tomu bolo na začiatku. Denne mestský úrad kontaktuje už len približne 20 záujemcov. V súvislosti s rúškami pripravujeme v súčasnosti miesto pre predajný automat, kde si občania budú môcť ochranné rúška a rôzne dezinfekčné prostriedky a gély zakúpiť,“ informovala primátorka.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM