Ľubomíra Karmanová Futbal

Začiatok jarnej časti: Hráči LAFC-u sa po veľkých zmenách postavia na trávnik

Domáci futbalový klub prešiel v tejto sezóne mnohými zmenami. Z kádra odišli skúsení hráči, no vedenie klubu napriek tomu dúfa, že mladý kolektív dokáže svoje kvality.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok jarnej časti: Hráči LAFC-u sa po veľkých zmenách postavia na trávnik
Zdroj: Dnes24.sk

Zimná príprava A mužstva na odvetnú časť súťažného ročníka 2014/2015 začala v januári pod vedením trénera Tomáša Boháčika. Ako prezradil manažér klubu FK LAFC Lučenec Ivan Janák, príprava prebiehala v domácich podmienkach. Najväčším problémom bola účasť na tréningoch, keďže zamestnaní hráči sa nevedeli vždy uvoľniť. „Napriek tomu veríme, že mužstvo je dobre pripravené,“ uviedol Janák.

Káder prešiel v tejto sezóne viacerými zmenami. Odišli hráči D. Mokrý, L. Rácz, P. Husanik, P .Iskra, M. Krško a A. Pipíška. Dlhodobo je zranený mladý a talentovaný hráč R. Fízeľ. Po hosťovaní sa vrátil J. Marcinek. Do zimnej prípravy boli zaradení aj traja dorastenci R. Karásek, M. Majkút a I. Janák. Napriek tomu vedenie klubu verí, že tieto zmeny nebudú mať negatívne zmeny na výkon klubu.

„Veríme, že v mladom kolektíve sa každý pobije o svoje miesto v zostave. Je to veľká príležitosť pre každého mladého hráča dokázať svoje kvality. Samozrejme v mužstve ostali aj skúsení hráči ako R. Rubint, E. Lavrík , P. Rutkaj, od ktorých očakávame pomoc mladým ale hlavne, že predvedú svoje umenie na ihrisku,“ verí v schopnosti kádra manažér klubu.

Ako ďalej manažér uviedol, aj v tomto roku je zo strany mesta zabezpečené zázemie, ktoré by malo klubu umožniť odohrať jarnú časť sezóny vo všetkých vekových kategóriách bez väčších problémov. „Ďakujeme za túto podporu zástupcom mesta a ďakujeme aj za podporu rodičom a tým našim sympatizantom, ktorí nám pomáhajú pri zabezpečení každodennej športovej činnosti,“ dodal Janák.

Cieľom klubu je v jarnej časti zabezpečiť účasť mužstva v III.lige aj pre sezónu 2015/2016. Očakávajú tiež, že na štadión si nájdu cestu aj fanúšikovia a prídu svoje mladé mužstvo podporiť.

Prvý zápas v odvetnej časti súťaže odohrá LAFC už tento víkend v Žiari.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM