Správy

Základná škola Vajanského sa sústreďuje na cudzie jazyky. Žiakom ponúka omnoho viac!

Počet žiakov, ktorí školu navštevujú, má už niekoľko rokov stúpajúcu tendenciu. Druhá najväčšia škola v Lučenci je vybavená aj dopravným ihriskom.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola Vajanského sa sústreďuje na cudzie jazyky. Žiakom ponúka omnoho viac!
Zdroj: ZŠ Vajanského

Rozšírená výučba jazykov, dôraz na informatiku či environmentálnu výchovu. To sú podľa riaditeľky Základnej školy (ZŠ) na Vajanského ulici v Lučenci Jany Kamenskej hlavné oblasti, na ktoré sa sústreďujú v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu.

Dôraz na jazyky

„V každom ročníku máme jednu triedu s posilneným vyučovaním cudzích jazykov. Od prvého ročníka vyučujeme angličtinu, potom máme možnosť pridať druhý cudzí jazyk – francúzsky, nemecký či ruský a v ponuke máme aj španielsky,“ konkretizovala Kamenská.

Ako dodala, počet žiakov, ktorí školu navštevujú, má už niekoľko rokov stúpajúcu tendenciu. V súčasnosti ich je takmer 600, vďaka čomu je druhou najväčšou ZŠ v Lučenci. V jej kuchyni sa však pripraví až okolo 1000 jedál denne, keďže varí i pre dve ďalšie školy v meste.

Vlastné dopravné ihrisko

Pýchou ZŠ Vajanského je podľa riaditeľky rozľahlý areál okolo školy, v ktorom sa nachádza takmer 500 drevín a jeho súčasťou je i náučný chodník.

„Okrem toho máme i vlastné dopravné ihrisko, ako aj multifunkčné ihrisko. Priamo v areáli je i veľké futbalové ihrisko s bežeckou dráhou a dve telocvične,“ dodala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM