Jakub Forgács Krimi

Zásah kukláčov v Lučenci? Muž po nich hodil balík pervitínu

Balík pervitínu hodil do policajných kukláčov podozrivý muž, ktorého išli zadržať v noci z utorka na stredu. V Lučenci vtedy zasahovala Národná kriminálna agentúra proti drogovým dílerom. Výsledkom pripravovanej policajnej akcie je vyše 800 gramov drogy a dvaja obvinení z drogovej trestnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Zásah kukláčov v Lučenci? Muž po nich hodil balík pervitínu
Foto: Slávka Kellová

„Drogovú scénu v Lučenci a okolí Národná kriminálna agentúra (NAKA) dlhodobo monitoruje. Počas práce v teréne sa policajti kriminálnej agentúry zamerali na dílerov metamfetamínu. Zistili, že má dôjsť k distribúcii väčšej zásielky drog,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Zásielku z Bratislavy mal do Lučenca dostať obvinený Ľuboš F. (24). Na prekazení obchodu okrem policajtov z NAKA pracovali aj policajti z pohotovostného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici a kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Lučenci.

Slivka ďalej informoval, že počas akcie boli vykonané viaceré domové prehliadky a prehliadky vozidiel, pri ktorých zaistili spomínané množstvo pervitínu, pomôcky na váženie a balenie drog, mobily a SIM karty a približne 30 000 eur v hotovosti. Podľa polície má zadržané množstvo drogy na čiernom trhu hodnotu od 30 000 do 50 000 eur. Z nelegálneho obchodovania s drogami je obvinený aj Róbert S. (37). Obom hrozí väzenie na 15 až 20 rokov, polícia ich chce stíhať väzobne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM