Boris Macko Kultúra

Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. V Lučenci a okolí sa máme na čo tešiť

Chcete sa zabaviť či odreagovať po ťažkom dni? Pre Lučenčanov máme hneď niekoľko tipov na trávenie nadchádzajúcich siedmich dní.

Ilustračný obrázok k článku Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. V Lučenci a okolí sa máme na čo tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

ARON GRÜNHUT

8.8. 2016 – 15.8. 2016, Synagóga Lučenec

Výstava je venovaná bojovníkovi za ľudské práva a záchranu Židov pokračuje v Synagóge. U nás takmer neznámy, no v zahraničí uznávaný rodák z Bratislavy, zachránil počas II. svetovej vojny viac ako tritisíc Židov, pričom medzi nimi boli aj deti. Pri týchto akciách spolupracoval aj s Sirom Nicolasom Wintonom. Výstava potrvá do 21. augusta.

POÉZIA KAMENINY

8.8. 2016 – 15.8. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Ide o jedinečnú možnosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Výstava potrvá až do 13. novembra 2016.

BAŽANT KINEMATOGRAF 2016

Od 8.8. do 11.8. 2016, vždy o 21.00 Námestie republiky

Dnes už legendárne putovné kino nevynechalo v tomto roku ani Lučenec. Stačí si vybrať z ponuky filmov. V pondelok to bude Wilsonov, 9.8. Stratení v Mníchove 10.8. kultový film Pelíšky a premietanie zavŕši 11.8. Kobry a užovky.

VERNISÁŽ VÝSTAVY MEDZINÁRODNÉHO KERAMICKÉHO SYMPÓZIA

10.8. 2016 o 16.30, Novohradské múzeum Lučenec

Výsledky svojej tvorby počas už 28. ročníka sympózia predstavia jeho účastníčky v Novohradskom múzeu. Mimochodom, ide o najdlhšie fungujúce sympózium svojho druhu na Slovensku. Tento rok na ňom nechýbali umelkyne zo Slovenska, Čiech a Turecka.

PIKNIKIÁDA

13.8. 2016 od 15.00, Mestský park altánok

Tretí rok po sebe je pripravené obľúbené podujatie, ktoré je síce v prvom rade o prestretých dekách, košíkoch plných rôznych dobrôt, ale podľa organizátorov je dôležitá aj pohoda. K nej prispeje detské divadelné bábkové predstavenie Princ Bajaja, ktoré si pripravilo Divadlo z domčeka. Nebude chýbať ani živá hudba, DJ a rôzne hry ako bedminton, či volejbal.

EURÓPSKE HVIEZDNE KINO

13.8. 2016 o 21.00, Letní kino v Mestskom parku

Tentoraz je na rade ďalší film z francúzskej dielne s názvom Nevestinec. Tvorcovia spracovali kontroverznú tému z obdobia veľkých sociálnych zmien na prelome devätnásteho a dvadsiateho storočia, ktoré postihlo aj slávne parížske nevestince. Priblíži divákovi svet, v ktorom sa na jednej strane ponúkala krása a potešenie, zároveň však ukrýval bolesť a poníženie, hrozil zrazu zákaz existencie.

BURZA DETSKÉHO OBLEČENIA A INÝCH POTRIEB PRE DETI

14.8. 2016 od 8.00, Mestská tržnica Lučenec

Burza, na ktorej spolupracuje aj Materské centrum Jahôdka ponúkne nielen detské oblečenie, či obuv, ale aj množstvo ďalších vecí pre najmenších. Či už pôjde o kočíky, bicykle, hračky, alebo sedačky.

DETSKÁ PÁRTY

13.8. 2016, o 15.30 terasa OC Galéria

Pre deti je prichystaná párty, ktorá sa bude niesť v znamení rozprávky Tajný život maznáčikov. Členovia kynologického klubu predvedú ukážky z výcviku psov, nebude chýbať ani maľovanie na tvár, pesničky, tancovanie, či balónová show.

LETNÁ ZUMBA

14.8. 2016 od 19.00, terasa OC Galéria

Pre všetkých, ktorí si radi zacvičia, je tu dobrá ponuka zacvičiť si zumbu zadarmo a na čerstvom vzduchu. A ako bonus aj pekný výhľad na mesto. Akcia prebieha každú nedeľu od polovice júla a potrvá prakticky až do konca prázdnin.

Čítajte tiež:

FOTO: Bitka pri Lučenci sa navždy zapísala do dejín. 5 faktov, ktorými je výnimočná

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM