Rôzne

Zaujíma vás počasie a klíma? SHMÚ otvorí svoje brány verejnosti aj v Lučenci

V piatok a sobotu (23.3.) môže verejnosť navštíviť pracoviská Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) vo viacerých slovenských mestách.

Ilustračný obrázok k článku Zaujíma vás počasie a klíma? SHMÚ otvorí svoje brány verejnosti aj v Lučenci
Zdroj: TASR

Návštevníkov čakajú ukážky meraní aj odborné prednášky zamerané na meteorológiu, hydrológiu, klimatológiu i monitorovanie kvality ovzdušia a vody. V Hurbanove si môžu pozrieť aj meteorologickú záhradu.

V piatok od 9. do 16. h budú pre verejnosť otvorené regionálne pracoviská v Banskej Bystrici, Košiciach a Žiline, ako aj Aerologické a radiačné centrum Poprad – Gánovce.

V sobotu môžu návštevníci od 10. do 15. h zavítať do sídla SHMÚ na bratislavskej Kolibe aj meteorologických staníc Dudince, Hurbanovo, Lomnický štít, Liesek, Štrbské pleso, Telgárt, Tisinec a Trebišov – Milhostov. K dispozícii budú aj letiská Lučenec – Boľkovce, Kamenica nad Cirochou, Nitra – Janíkovce a Prievidza.

Deň otvorených dverí SHMÚ organizuje pri príležitosti Svetového dňa vody (22. 3.) a Svetového meteorologického dňa (23. 3.). Viac informácií verejnosť nájde na stránke shmu.sk/DOD alebo na sociálnej sieti.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM