Michaela Mozolányová Šport

Zaujímavé cifry zo súťaže do práce na bicykli: Hádajte, koľko spolu najazdili všetky tímy!

Lučenčania mali šancu odsunúť autá na “druhú koľaj” a ukázať, že v rámci zdravého životného štýlu sa dá uprednostniť cyklistika. Koľko kilometrov však spolu najazdili všetci účastníci súťaže a kto mal najväčší počet jázd?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé cifry zo súťaže do práce na bicykli: Hádajte, koľko spolu najazdili všetky tímy!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Lučenec vyhodnotilo celoslovenskú súťaž nazvanú Do práce na bicykli, do ktorej sa zapojili po prvý raz. Ako informoval Ján Šnúrik z mestského úradu, hodnotil sa celý máj a zvíťazila Mária Kumštárová, ktorá prešla do práce a z práce za mesiac takmer 800 kilometrov.

„Víťazom I. kategórie za najviac odjazdených kilometrov sa stal tím Poštári zo Slovenskej pošty v zložení Mária Kumštárová, Róbert Majoroš, Monika Hakeľová, Ľubica Kamenská, ktorý prešiel spolu 1 010 kilometrov,“ povedala Michaela Hrnčiarová, hovorkyňa mesta Lučenec.

V II. kategórii s najväčším počtom jázd zvíťazil opäť tím Poštári zo Slovenskej pošty s najväčším počtom jázd 158. „Víťazom tejto kategórie ako jednotlivec sa stal Róbert Majoroš s najväčším počtom jázd 46,“ informovala Hrnčiarová. V III.- bonusovej kategórii s najazdenými minimálne 2/3 z maximálneho počtu jázd bola vyžrebovaná víťazka PhDr.Kvetoslava Ďurišková, ktorá pracuje na Mestskom úrade v Lučenci. „Všetky tímy spolu najazdili 3 386, 40 kilometrov a to je až 990 jednotlivých jázd,“ dodala hovorkyňa.

Cieľom akcie bolo podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať ďalších, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy.

Foto: Ján Šnúrik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM