Simona Husaniková Krimi

Policajtov pri kontrole auta čakal neobvyklý výjav: V kufri našli mŕtveho srnca aj jeleňa

Vyšetrovateľ vo Veľkom Krtíši obvinil z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva 48-ročného Milana a 21-ročného Radoslava z Medzilaboriec .

Ilustračný obrázok k článku Policajtov pri kontrole auta čakal neobvyklý výjav: V kufri našli mŕtveho srnca aj jeleňa
Zdroj: Policajný zbor SR

Prečin pytliactva sa stal v stredu okolo 22.00 hodine medzi osadami Hámor a Dolný Bukovec. „Obvinený Milan ako poľovník, bez platného povolenia na odstrel srnčej a jelenej zveri a v období hájenia, kedy je lov tejto zveri zakázaný, zastrelil dvojročného srnca. Následne mu rozrezal brucho, vybral z neho vnútornosti a naložil ho do auta. Počas jazdy v aute obvinený Milan spozoroval pri ceste potácajúceho sa jeleňa, pri ktorom následne s motorovým vozidlom zastavili. Obvinený Milan prišiel ku jeleňovi a podrezal mu krk. Následne ho rozrezal v oblasti brucha a vytiahol z neho vnútornosti. Jeleňa naložili do auta“ informovala Jana Vrbická, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Pytliakov zastavila až polícia

O 23.30 hodine boli pytliaci zastavení policajnou hliadkou z Dolnej Strehovej v obci Pôtor. „Policajná hliadka pri kontrole zistila, že v batožinovom priestore sa nachádzajú dva kusy odstrelenej divej zvery a to srnca a jeleňa. 21-ročný vodič aj so svojim 48-ročným spolujazdcom boli následne zadržaní ako podozriví, nakoľko sa jednalo o podozrenie z prečinu pytliactva. Ulovením srnca a jeleňa bola spôsobená škoda pre poľovné združenie Dolná Strehová vo výške viac ako 960 eur. Obvinení boli umiestnení do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov“ ozrejmila Vrbická.

Zdroj: Policajný zbor v Banskej Bystrici, Krajské riaditeľstvo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM