Boris Macko Rôzne

Železné opachy zmiznú. Fiľakovo bude mať novú tržnicu na netradičnom mieste!

V neďalekom Fiľakove síce majú trhovisko, no je v podstate provizóriom. Dobrou správou je, že čoskoro nastane zmena k lepšiemu!

Ilustračný obrázok k článku Železné opachy zmiznú. Fiľakovo bude mať novú tržnicu na netradičnom mieste!
9
Galéria
Foto: Boris Macko

Tradíciou je, že trhy vo Fiľakove sa pravidelne konajú dva razy do týždňa. Trhovníci zatiaľ ponúkajú svoj tovar na železných zastrešených pultoch na ulici s príznačným názvom – Trhová.

„S výstavbou novej tržnice chceme začať na jar budúceho roka. Zachovala by doterajšiu kapacitu predávajúcich, ktorí chodia v súčasnosti na trhovisko. Je ich približne 35 – 40. Dôležité je, že doterajšie nevkusné železné stánky zmiznú,“ priblížil plány primátor Fiľakova Attila Agócs.

Zaujímavý je však spôsob, akým vznikne nová tržnica. Zriadia ju v priestoroch doterajšej základnej umeleckej školy, ktorá sa sťahuje inde. Trhovisko bude vytvorené z dvoch častí. Jednou bude nová jednopodlažná budova pozdĺž Trhovej ulice. V nej má predbežne sídliť päť obchodov, ktoré majú ponúkať hlavne regionálne poľnohospodárske produkty. Zo spomínanej budovy do dvora bývalej školy, kde bude kryté trhovisko.

„V poslednom období je to jedna z najväčších investičných akcií. Náklady na vybudovanie tržnice predstavujú sumu 350 až 400 – tisíc eur.“ dodal primátor s tým, že prvá etapa projektu bude hotová ešte v budúcom roku a celkové dokončenie tržnice je naplánované na leto 2018. Stavbu bude mesto financovať z vlastného rozpočtu.

Pozrite si v našej galérii aj Hrad Fiľakovo!

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM