Kristína Kožiaková Krimi

Žena z Fiľakova čelí obvineniu. Čo si podľa polície dovolila na dôchodkyne?

Fiľakovčanka čelí problému. Polícia voči nej vzniesla nepríjemné obvinenie. Pozrite, čo podľa slov mužov zákona stvárala v domoch na Horehroní!

Ilustračný obrázok k článku Žena z Fiľakova čelí obvineniu. Čo si podľa polície dovolila na dôchodkyne?
Zdroj: TASR

„Vyšetrovateľ v Brezne obvinil ženu (43) z Fiľakova zo zločinu porušovania domovej slobody a prečinu podvodu,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Priamo v dome

„V pondelok okolo 10:30 hodine páchateľka vošla cez neuzamknuté zatvorené vstupné dvere rodinného domu v obci Ráztoka (okres Brezno) a prešla do kuchyne, kde sa v tom čase nachádzala dôchodkyňa (82). Páchateľka uviedla, že je zamestnankyňa zdravotnej poisťovne a dôchodkyni tvrdila, že má nárok na vrátenie 200 eur a prisľúbila tiež, že jej vybaví zľavu na lieky a iné zdravotné pomôcky,“ pokračovala hovorkyňa.

Následne podľa Petrovičovej páchateľka odišla do auta a vrátila sa s vankúšmi a dekami, za ktoré žiadala zaplatiť 300 eur. „Po naliehaní jej seniorka vyplatila požadovanú sumu v domnienke, že komunikuje zo zamestnancom zdravotnej poisťovne. Páchateľka následne nehnuteľnosť opustila. Svojim konaním neoprávnene vstúpila na pozemok rodinného domu a spôsobila škodu vo výške 300 eur,“ konkretizuje okolnosti prípadu Petrovičová.

Všímaví susedia

„Následne, v ten istý deň okolo 14:30, si páchateľka vytipovala dom staršieho vzhľadu v Bacúchu (okres Brezno), ktorého užívateľom je žena (86), vošla cez otvorené vstupné dvere do rodinného domu a prešla do kuchyne, kde sa dôchodkyňa nachádzala,“ povedala hovorkyňa so slovami, že rovnako, ako v prvom prípade, sa predstavila ako zamestnankyňa zdravotnej poisťovne s tým, že poisťovňa jej zasiela rôzne veci, na ktoré má nárok a za ktoré ma zaplatiť.

„Tvrdila, že peniaze jej budú vrátené a že bude mať aj zľavu na lieky. Potom odišla do auta zobrať prikrývku a vankúše, za ktoré si vypýtala sumu vo výške 300 eur. Peniaze jej dôchodkyňa vyplatila, na čo páchateľka doniesla ďalšie vankúše, paplóny a zdravotnú pomôcku a opätovne si vypýtala 300 eur. Po vyplatení ďalších 300 eur, páchateľka z domu odišla,“ prezrádza ďalej hovorkyňa a dodáva, že dôchodkyni tak spôsobila škodu vo výške 600 eur, ktorá peniaze vyplatila v domnienke, že komunikuje so zamestnancom zdravotnej poisťovne.

Polícia informovala , že všímaví susedia v Bacúchu medzičasom kontaktovali políciu a krátko na to policajná hliadka páchateľku zadržala a obmedzila na osobnej slobode. „Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvinenej ženy a sudca okresného súdu ju vzal v stredu do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov,“ dodala na Záver Petrovičová.

Čítajte tiež:

Pátranie po mladých Fiľakovčankách: Štyri dievčatá odišli z domu a už sa neukázali!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM