Správy

Žiaci i verejnosť budú diskutovať s futbalovým reprezentantom P. Le Giangom

Dve besedy s reprezentačným futbalistom Patrikom Le Giangom a koučom Matejom Halajom sú ďalšími podujatiami zo série "Do knižnice nielen pre vedomosti".

Ilustračný obrázok k článku Žiaci i verejnosť budú diskutovať s futbalovým reprezentantom P. Le Giangom
Zdroj: TASR

Podujatie je organizované Hradným múzeom Fiľakovo (HMF), pod ktoré patrí i tamojšia Mestská knižnica (MK). Beseda pre žiakov sa uskutoční v piatok 8. decembra o 10.00 h v Základnej škole Farská lúka. Druhá beseda, určená pre širokú verejnosť, bude v ten istý deň v priestoroch MK o 16.00 h.

P. Le Giang sa narodil v Lučenci, po otcovi má vietnamské korene. Do svojich pätnástich rokov žil vo Fiľakove s rodičmi a starším bratom Emilom.

„Ako nádejného futbalistu ho do Vietnamu pozvala Vietnamská futbalová federácia, kde mu ponúkli reprezentačný dres. On však ostal verný Slovensku, keďže bol v tom čase reprezentantom národného futbalového mužstva do 21 rokov,“ priblížila riaditeľka HMF Viktória Tittonová.

Ako dodala, Patrik má na dnešnú dobu netradičné názory, ktorými inšpiruje celé svoje okolie. „Televízor nepozerá, ak si chce pozrieť dobrý film, ide do kina. Číta filozofickú a motivačnú literatúru, dokonca sa chystá písať blog o zdravom životnom štýle. Momentálne je brankárom českého prvoligového klubu MFK Karviná, kde sa mu čoraz viac darí,“ zakončila.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM