Simona Husaniková Od Vás

Žiaci Špeciálnej základnej školy vytvárali svoje vlastné mandaly: Pozrite si ich krásne diela

Mandaly sa používajú nielen na výzdobu, ale predovšetkým slúžia k meditácii a liečeniu. Ich účinok a význam ocenili aj žiaci so svojimi pani učiteľkami.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci Špeciálnej základnej školy vytvárali svoje vlastné mandaly: Pozrite si ich krásne diela
Zdroj: Dnes24.sk

Špeciálna základná škola na Zvolenskej ceste č.59 v Lučenci má vypracovaný celoročný plán akcií na budove, ktoré sú odzrkadlením sviatkov, výročí a iných významných dní. Takisto sú tam zaradené aj rôzne iné súťaže pre deti, napríklad o najkrajšieho šarkana, slnečnicu, Mikuláša, kraslicu a všetko je to prispôsobené podľa ročných období a mesiacov. Takéto plány majú vypracované všetky budovy školy, ktorých sa mesiac po mesiaci držia. V mesiaci máj pripadla na budovu (Zvolenská cesta) akcia skladanie MANDALY. Každá trieda si vymyslela vlastný obrázok, ktorý si načrtla na školskom dvore a následne ho začala vykladať z použitých vrchnákov od pet fliaš. Z tejto činnosti vznikli naozaj krásne mandaly, ktoré si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Akcii sa zúčastnili pani učiteľky Mgr. Radana Árvaiová 2. ročník (pyšný páv), Mgr. Mária Tokárová 4., 5. ročník, pani asistentka Miroslava Jančušková (vysmiata kvetina), Mgr. Jana Bernátová 5. ročník (vypasený papagáj), Mgr. Mária Šuľanová 6.ročník (strom hojnosti), pani učiteľka Eva Kušniarová 8. ročnik (škorpión samotár), Mgr. Erika Šoltésová 8, 9. ročník (zemeguľa ku dňu Zeme). Pani učiteľky aj žiaci boli nadšení z tejto akcie, ktorá sa niesla v duchu environmentálnej výchovy.

Za tip a fotky ďakujeme našej čitateľke Radane Árvaiovej. :)

Skladanie mandaly
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM