Lucia Lauková Správy

Zmena počasia je tu: Popoludní nás zasiahnu intenzívne búrky

Studený front prinesie na naše územie ochladenie a výrazné búrky. Okrem výdatných zrážok sa môže vyskytnúť aj silný nárazový vietor či krupobitie.

Ilustračný obrázok k článku Zmena počasia je tu: Popoludní nás zasiahnu intenzívne búrky
Zdroj: TASR

V piatok 10. augusta k nám dorazí studený front, ktorý prinesie intenzívne búrky. Tie sa budú podľa imeteo.sk tvoriť v popoludňajších hodinách na mnohých miestach západnej polovice Slovenska, sústredené však budú najmä na severozápad územia.

„Vznikať by mali na studenom fronte, ktorý dorazí nad naše územie okolo 15-tej hodiny. Búrky budú sprevádzané najmä prívalovými zrážkami, vyskytnúť sa však môže aj silný nárazový vietor či krupobitie,“ varuje portál imeteo.sk.

Podľa imeteo.sk sa bude studený front postupne presúvať ďalej na východ a prinesie početné zrážky, ktoré sa budú vyskytovať najmä v severnej polovici stredného Slovenska a na východe. „Celkovo v týchto oblastiach môže do soboty večera napršať aj viac ako 40 mm zrážok,“ uvádza portál.

Po búrkach pocítime aj ochladenie. V sobotu by sa malo postupne od západu vyjasňovať. „Už v sobotu popoludní by malo byť v západnej polovici Slovenska takmer jasno. Na východe bude oblačnosti veľa, až do večera,“ dodáva portál imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM