Ľubomíra Karmanová Kultúra

Známy tanečník Chlebo netradičnej súťaži: Na rozdiel od iných miest, v Lučenci je úžasná atmosféra! FOTO

Venovať sa nejakej záľube, namiesto vysedávania pred televíznou obrazovkou, alebo pri počítači, by malo každé dieťa. Našťastie, je mnoho možností, nájsť si to pravé, čo dieťa naozaj zaujme a obohatí. Jednou z fantastických príležitostí je tanec.

Ilustračný obrázok k článku Známy tanečník Chlebo netradičnej súťaži: Na rozdiel od iných miest, v Lučenci je úžasná atmosféra! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Deti a mládež tanec milujú a svedčí o tom aj počet tanečných skupín a súborov, ktoré v Lučenci pôsobia. Každoročne sa o tom utvrdzujú aj organizátori tanečného podujatia O pohár primátorky mesta a riaditeľky NOS, ktorí núdzu o súťažiacich naozaj nemajú. „Pohyb deti veľmi oslovuje, dobre sa na to pozerá a tak sme veľmi radi, že môžeme podporovať tanečníkov a pripravovať pre nich podujatie, kde sa môžu prezentovať, ale aj konfrontovať s inými tanečníkmi,“ hovorí riaditeľka Novohradského osvetového strediska v Lučenci Mária Ambrušová.

„V Lučenci medzi tanečníkmi nevládne len rivalita, ale čo je úžasné, tak sa vedia navzájom oceniť a podporiť, na rozdiel od iných miest, tu je na súťaži úžasná atmosféra. Myslím, že ich treba správne podchytiť a je potrebné, aby ich podporovali aj rodičia. Tanec by deti mali robiť preto, že ich to baví a potom aj prípadný neúspech na súťažiach budú vnímať ako nakopnutie, aby niečo dotrénovali,“ myslí si skúsený tréner a tanečník Štefan Chlebo.

Deti v našom meste môžu navštevovať tanečný odbor na umeleckých školách. Okrem toho, tu pôsobí aj škola spoločenského tanca a rôzne tanečné skupiny. Či už ide o mažoretky, roztlieskavačky, hip-hopové skupiny a mnohé ďalšie. Ponuka je naozaj široká. Novohradské osvetové stredisko na základe zistení, že tanec hýbe našim regiónom, dospelo k zaujímavému rozhodnutiu – zorganizovať tanečné podujatie, kde by sa mohli odprezentovať všetci tanečníci.

„Uvažujeme nad tým, že by sme zorganizovali celovečerné podujatie a dali tak možnosť prezentovať sa tomu veľkému počtu tanečníkov, ktorí v našom regióne pôsobia. Samozrejme, nechýbalo by skvelé ozvučenie, svetlá a zaujímavý tanečný hosť,“ prezradila na záver riaditeľka.

Tohtoročnej súťaže o Pohár primátorky mesta a riaditeľky NOS, sa zúčastnilo 16 kolektívov, čo spolu bolo až 130 tanečníkov. Je to dôkaz toho, že tanec v našom meste má svoje pevné miesto v rebríčku obľúbených aktivít detí a mládeže.

Lučenčania milujú tanec
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM