Katarína Oravská Samospráva

Župan a poslanci zverejnili majetkové pomery: K akému vlastníctvu sa priznali Kotleba či Baculík?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2013. Iba niektorí z nich však zverejnili svoje celkové príjmy. Pozrite, čo všetko priznali.

Ilustračný obrázok k článku Župan a poslanci zverejnili majetkové pomery: K akému vlastníctvu sa priznali Kotleba či Baculík?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba pracoval v roku 2013 aj ako prevádzkar v banskobystrickom podniku. Priznal príjmy z výkonu verejného funkcionára vo výške 1 217,75 eur a príjem z iných zamestnaní 244,62 eur. Patrí mu tiež podiel (48/180) na pozemku v Krásnohorskom Podhradí.

Okres zastupuje päť poslancov

Branislav Hámorník okrem práce v zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja uviedol, že vykonával v roku 2013 aj funkciu prednostu, pri ktorej ako zamestnávateľa uviedol Ministerstvo vnútra SR. Z výkonu verejného funkcionára priznal príjem 0 eur a 23 566,38 eur zarobil výkonom iných funkcií alebo zamestnaní. V priznaní uviedol polovičný podiel nehnuteľného majetku podľa deviatich listov vlastníctva.

V zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja poslancuje aj Juraj Pelč. Ten priznal, že v uplynulom roku pracoval aj ako lekár Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Lučenec a pôsobil ako poslanec v mestskom zastupiteľstve Lučenca. Priznal vlastníctvo rodinného domu, bytu, auta a bežného účtu.

Milan Spodniak okrem funkcie poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja vykonával aj funkciu starostu obce Ratka a pôsobil ako majiteľ jednej firmy. Okrem toho bol aj predsedom Centra pre rozvoj regiónov, Partnerstva Južného Novohradu, Oblastnej organizácie cestovného ruchu a OZ Prítomnosť. Z funkcií predsedu týchto organizácií nemal príjem, funkčný alebo iný pôžitok. V roku 2013 priznal príjem z výkonu funckie verejného funkcionára 7 800 eur a hypotéku.

Pavol Baculík bol v minulom roku nielen poslancom za kraj, ale aj v lučeneckom mestskom zastupiteľstve. Okrem toho bol zástupcom primátorky Lučenca a pracoval aj ako učiteľ SPŠ-stavebnej v Lučenci. Z výkonu verejného funkcionára priznal príjem 11 271,29 eur a z iných funkcií alebo zamestnaní 178,40 eur. Uviedol, že vlastnil polovičný podiel rodinného domu, vinicu a polovičný podiel garáže.

Krajský poslanec Péter Csúsz v roku 2013 pôsobil aj ako riaditeľ ZŠ s MŠ J. Kármána v Lučenci. Tiež bol členom dozornej rady BBRSC. Z tejto funkcie nemal príjem, funkčný alebo iný pôžitok. Z výkonu funkcie verejného funkcionára priznal príjem 5 889,60 eur. Z iných funkcií alebo činností zarobil 17 711,36 eur. Z nehnuteľného majetku vlastnil bytový dom, polovičný podiel na rodinnom dvore a dome a polovičný podiel na zastavenej ploche. Okrem toho priznal auto Fiat.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM