Jakub Forgács Samospráva

Zväz protifašistických bojovníkov Maňkovi: Odmietnite diskusie s Kotlebom!

Slovenský zväz protifašistických bojovníkov (SZPB) v Banskej Bystrici vyzýva kandidáta na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimíra Maňku, aby odmietol akékoľvek diskusie s Marianom Kotlebom v médiách.

Ilustračný obrázok k článku Zväz protifašistických bojovníkov Maňkovi: Odmietnite diskusie s Kotlebom!
Zdroj: TASR

Dôvodom je skutočnosť, že Kotleba reprezentuje na politickej scéne podľa SZPB extrémnu pravicu. „Dnes, keď si s pietou pripomíname 69. výročie začiatku tragédie v Kremničke, uvedomujeme si viac ako inokedy hrôzy fašizmu a potrebu konkrétnych činov proti akýmkoľvek snahám o prejavy neofašizmu, neonacizmu, šovinizmu, xenofóbie, terorizmu a intolerancie u nás doma a vo svete,“ uvádza sa v tlačovom vyhlásení SZPB z Kremničky..

Členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a priami účastníci národnooslobod­zovacieho zápasu sa podľa vlastných slov vždy snažili prispievať k objektívnej informovanosti verejnosti, ale predovšetkým mladej generácie, o podstate, prejavoch, tragických dôsledkoch a obetiach fašizmu. „Zároveň si s úctou i pietou pripomínajú hrdinov, ktorí bojovali na všetkých frontoch za mier a slobodu,“ konštatuje zväz.

„My, účastníci tohto pietneho zhromaždenia pri Pamätníku 747 obetiam, medzi ktorými bolo 211 žien, 58 detí, viac ako 450 Židov a 53 Rómov, vyzývame širokú verejnosť Slovenska, aby aktívne podporila všetky aktivity zamerané na potláčanie akýchkoľvek prejavov neofašizmu, neonacizmu, xenofóbie, intolerancie, extrémizmu a terorizmu,“ uviedol SZPB vo vyhlásení. Pripájajú sa tak k hlasu a úsiliu širokej medzinárodnej verejnosti, ktorá vyhlásila 9. november za medzinárodný deň boja proti neonacizmu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM