Boris Macko Samospráva

FOTO: Lučenčanov hnevajú meškajúce opravy ciest. Vieme, čo je príčinou!

Hoci mesto chcelo v tomto roku opraviť viacero ciest a chodníkov, nakoniec muselo pristúpiť k zmene plánov. Rekonštrukcie meškajú. A dôvod?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenčanov hnevajú meškajúce opravy ciest. Vieme, čo je príčinou!
Foto: Boris Macko

Na tento rok vyčlenila radnica na opravy komunikácií sumu 850 000 eur. Nakoniec ju ani nestihne preinvestovať. Niektoré ulice, kde boli plánované opravy, sa ich nakoniec nedočkajú. Prečo je to tak?

„Pri opravách ciest vidím nakoniec sumu 440 000 eur. Ako je to možné? Prečo opravy ciest a chodníkov meškajú?“ poukázal na zmeny v rozpočet mestský poslanec Jozef Oravec. Dodal, že obyvatelia mesta sa na neho obracajú s otázkou, prečo práce stále nezačali.

„Meškáme kvôli vybavovaniu stavebných povolení a konaniam k výrubu stromov. Brzdia nás administratívne veci. Akonáhle budú vybavené, práce začnú,“ uviedol prednosta mestského úradu Igor Korniet.

Dodal, že práce na ulici Dr. Herza už začali, opráv sa dočká aj Slepá ulica. Ďalej chodníky na Vajanského ulici v úseku od vjazdu do ZŠ pri novinovom stánku po Ulicu Wágnera, čo bude stáť 51 000 eur. Tiež na Novohradskej v úseku od lekárne Eva po Rázusovu ulicu za 36 000 eur a na Partizánskej – úsek popri areáli MŠ po Rázusovu, na čo je vyčlenených 27 000 eur.

Pozrite si vo fotogalérii niektoré úseky, ktorých sa týkajú opravy!

Čítajte tiež:

FOTO: V Lučenci sa začalo s opravou ciest. Ktorých ulíc sa týkajú?

Veľká rekonštrukcia fiľakovských ciest. Za 100 000 eur opravy aj nové prípojky

Opravy komunikácií v Lučenci
6
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM