Boris Macko Správy

FOTO: Veľká hanba Lučenca: Dočká sa železničná stanica rekonštrukcie?

V každom meste patria medzi najdôležitejšie budovy železničné stanice. Lučenecká síce tiež, no jej stav zďaleka nezodpovedá tomu, že je vstupnou bránou do nášho mesta. Zmení sa to?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľká hanba Lučenca: Dočká sa železničná stanica rekonštrukcie?
Zdroj: Dnes24.sk

V Lučenci môžeme obdivovať viaceré dominanty, na ktoré sú jeho občania právom hrdí. No priestory železničnej stanice k nim rozhodne nepatria. Čoskoro však má nastať náprava. Čo všetko chcú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) opraviť a kedy to chcú stihnúť?

„Momentálne sa vykonáva výberové konanie na výber zhotoviteľa. Zámerom ŽSR je, aby akcia začala už v roku 2016, ale rozhodujúci bude termín  úspešného ukončenia súťaže a uzatvorenia zmluvy. Súčasťou plánovanej rekonštrukcie bude okrem iného aj oprava budovy a vybudovanie informačného systému pre cestujúcich,“ upresnila Ivana Kapráliková z Odboru komunikácie ŽSR.

Súčasťou rekonštrukcie bude tiež vybudovanie bezbariérového vstupu. Podľa Kaprálikovej bude prístup bude upravený aj potrebám slabozrakých a nevidiacich. „Bezbariérový prístup bude zabezpečený aj k jednotlivým nástupištiam. Vzhľadom na to, že pri rekonštrukcii nedôjde ku zmene konfigurácie koľajiska stanice, nie je možné vybudovať ostrovné nástupištia, ktoré by svojou výškou zabezpečovali pohodlnejší nástup pre cestujúcich so zníženou pohybovou schopnosťou,“ uzavrela Kapráliková.

Čítajte tiež:

Obmedzenia pri Lučenci hnevajú vodičov. Kedy by sa malo skončiť s prácami?

Priaznivci bicyklovania v Lučenci sa dočkali. Ako bude cyklobus jazdiť tento rok?

Ošarpaná lučenecká stanica v OBRAZOCH
10
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM