Ľubomíra Karmanová Správy

Obyvatelia včelníc, ktorí pribudli v Mestskom parku nie sú poslední: Onedlho čaká zvieraciu rodinku ďalší prírastok

Do zvieracej rodinky v Mestskom parku v Lučenci pribudli včelí obyvatelia, ktorí sa zabývali v nových včelniciach. Labute, kačky, srnka a lama dostali nových bzučiacich susedov. Táto obľúbená zvieracia rodina sa však už onedlho dočká ďalšieho prírastku.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia včelníc, ktorí pribudli v Mestskom parku nie sú poslední: Onedlho čaká zvieraciu rodinku ďalší prírastok
Zdroj: Dnes24.sk

Mestský park v Lučenci je obľúbeným miestom na relax a oddych malých aj veľkých Lučenčanov. Okrem príjemných prechádzok v prírode, či detského ihriska obľúbeného aj počas horúčav, kedy poskytne deťúrencom príjemnú zábavu v tieni stromov, ho mnohí vyhľadávajú aj kvôli milým zvieratkám, ktoré si zamilovali najmä deti.

„Mesto Lučenec zriadilo v Mestskom parku MINIZOO ako jednu z atraktivít pre rodiny s deťmi a vytvorilo tak v parku Zónu relaxu a oddychu. Cieľom je deťom priblížiť život jednotlivých zvieratiek a vypestovať vzťah zvieraťa a človeka,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Okrem rôzneho druhu vtáctva rozšírili Minizoo o bežné domáce zvieratá ako ovce skrutkorohé, či kozy. Obľúbeným obyvateľom bol aj somárik. Tie časom nahradila srnka, s ktorou sa deti tiež rýchlo spriatelili. „Novým prírastkom je lama krotká s menom Hyrem. V letných mesiacoch mesto zabezpečuje do parku každú nedeľu poobede koníka, aby potešil a zdarma povozil deti,“ informovala Hrnčiarová.

O zdravie zvieratiek sa stará pán doktor, ktorý dozerá aj na to, aké zvieratko sa do parku dostane. „V pláne máme rozširovať naše MiniZoo o ďalšie exotické zvieratá, zatiaľ však bližšie nechceme špecifikovať,“ povedala hovorkyňa mesta. Veľkým snom veterinára je získať pre parkovú Minizoo ťavu.

„Je takmer nemožné získať ťavičku. Aj keď sa nejaká v niektorej zoo narodí, už dopredu je predaná. Ale je to mojou veľkou túžbou získať pre našu minizoo práve malú ťavičku, budem na tom pracovať, aby sa to podarilo,“*** prezradil veterinár Jaroslav Čermák.

Posledným prírastkom sú včielky, ktoré získali svoj nový domov vo včelniciach a mali by slúžiť aj na vzdelávacie účely pre malých včelárov zo základnej školy M. R. Štefánika, ale aj širokú verejnosť. Onedlho sa, však, zvieracia rodinka v parku opäť rozrastie. „Naša lama Hyrem čaká v septembri svoje mláďatko, chceme jej vytvoriť samostatný výbeh,“ prezradila na záver hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM