Ľubomíra Karmanová Samospráva

Odklepnuté: Detské ihriská v meste sa dočkajú obnovy, pozrite sumu!

Poslanci mestského parlamentu zasadali tento rok, v novom zložení, po tretíkrát. Na schôdzi rozhodli napríklad aj o tom, že peniaze z rezervného fondu poputujú na detské ihriská.

Ilustračný obrázok k článku Odklepnuté: Detské ihriská v meste sa dočkajú obnovy, pozrite sumu!
Zdroj: TASR

Poslanci na svojej tretej riadnej schôdzi mestského zastupiteľstva mali na programe celkom 28 bodov rokovania. Hlavnými témami boli najmä peniaze.

Okrem iného, v bode rokovania o použití rezervného fondu, poslanci schválili revitalizáciu detských ihrísk. Podľa návrhu predkladateľky primátorky mesta Alexandry Pivkovej, ktorý mesto zverejnilo na svojej webovej stránke, by táto suma mala predstavovať 30 000 €.

Postupne radnica plánuje výmenu externých hracích detských prvkov, nakoľko väčšina externých prvkov uvedené parametre nespĺňa a riešenie opravami nie je ekonomicky rentabilné. Tento návrh poslanci schválili.

Ako sa v návrhu uvádza, v roku 2014 mesto Lučenec zadalo dodávateľovi vykonať ročné revízne kontroly zariadení detských ihrísk v piatich materských školách bez právnej subjektivity a detských jasliach. Mesto Lučenec vypracovalo orientačné odhadované náklady na obstaranie a zakúpenie nových certifikovaných hracích externých prvkov v spolupráci s riaditeľkami zariadení. Celkové odhadované náklady sú 98 146 €.

Čítajte aj:

Teraz prehovorili obyvatelia Vajanského: Pozrite čo ich najviac hnevá, radnica reaguje!

Teraz prehovorila ulica: Pozrite, čo najviac štve Lučenčanov v Opatovej!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM