Ľubomíra Karmanová Správy

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Lučenci, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na krásne opálenie sa by bol priam hriech. Lučenčania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Lučenci, kde chytať bronz
Zdroj: Dnes24.sk

Na horskej túre, pri mori či športovaní… Aby ste sa krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo v Lučenci alebo v blízkom okolí.

Mestské kúpalisko a Novolandia

Kúpalisko priamo v meste, alebo neďaleká rapovská Novolandia sú ideálne na chytanie bronzu. Okrem osvieženia sa v bazéne, môžete chytať bronz na lehátkach, či vlastnej deke. Slnečné lúče vás krásnou farbou obdaria aj pri aktivitách. Na kúpaliskách si môžete zahrať plážový volejbal, minifutbal, stolný tenis, či badminton.

Priehrada Ľadovo

Priehrada kedysi patrila medzi obľúbené miesta na rekreáciu a kúpanie. Aj keď jej voda už dávno nie je na kúpanie vhodná, pláž na chytanie bronzu návštevníci využívajú stále. Miesta na rozloženie deky a príjemné leňošenie v prírode je tu viac než dosť. Toto miesto na chytanie bronzu ocenia aj rybári. Po ruke sú aj vybudované ohniská a tak si úlovok môžu hneď aj ugrilovať. Osvieženie v podobe nápojov ponúkne neďaleký stánok a pre deti je k dispozícii detské ihrisko. Aj keď sa v tunajšej vode neosviežite, priehrada je ideálnym miestom na užívanie si slnečných lúčov celej rodiny.

Ľuboreč

Ak nemáte problém zdolať pár kilometrov na bicykli, či aute, určite oceníte slnenie v neďalekej Ľuboreči. Tunajšie prostredie láka krásnou prírodou a ľuborečská priehrada má vybudovanú aj príjemnú pláž. Napriek tomu, že kúpanie je tu na vlastnú zodpovednosť, tí odvážnejší neváhajú schladiť sa v osviežujúcej vode rybníka. Horúce slnečné lúče si tu v lone prírody môžete vychutnať naplno. Niektorí rybári tu dokonca trávia aj niekoľko dní a prípadný stan v okolí, či priamo na pláži, nie je žiadnou raritou.

Tuhárska dolina

Na skok od mesta je aj Tuhárska dolina. Pozdĺž Tuhárskeho potoka nájdete množstvo čarovných zákutí na slnenie bez zvedavých pohľadov. Ak vyhľadávate miesta, bez hluku a preplnených pláží, práve Tuhárska dolina je pre vás to pravé. Keď sa rozhodnete chytať bronz v tejto oblasti, zaručene tu budete mať pokoj. Ticho lieči a vychutnávať si slnečné lúče v takomto prostredí je hotový balzam na dušu. Ak by vám bolo teplo, studená voda Tuhárskeho potoka vás určite poriadne schladí.

Mestský park

Ak máte chuť oddýchnuť si v prírode a vystaviť sa teplu slnečných lúčov priamo v meste, ideálnym miestom je mestský park. Voľné priestranstvo pri detskom ihrisku doslova láka na rozprestretie deky. Nie je to síce doslovne rekreačná zóna, no na malý piknik s priateľmi, alebo leňošenie s knihou v ruke je ako stvorená.

Čítajte aj:

Kedy to bude v Lučenci žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás ešte čakajú toto leto

Srší životnou energiou a osobnou charizmou: Tento Lučenčan je najstarším plavčíkom v krajine!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM