Ľubomíra Karmanová Správy

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Lučeneci, kam si je ísť radosť opekať

Teplé jarné počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko. Toto sú tri miesta v Lučenci, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Lučeneci, kam si je ísť radosť opekať
Zdroj: TASR

Mnohým milovníkom prírody v prechádzkach po romantických zákutiach nezabránia ani kliešte. Či už sa vyberiete von na bicykli, alebo pešo, ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod, posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj Lučenec ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam sa vybrať na opekačku.

Lučenecké kúpele

Mesto Lučenec tu už dávno vybudovalo altánok s viacerými stolmi a drevenými lavicami, v ktorom sa ani väčšia spoločnosť nebude cítiť stiesnene. Na opekačku je pripravené ohnisko a po ruke sú aj preliezky a hojdačky. Nudiť sa tu, teda, nebudú ani deti. Obyvatelia sídliska Rúbanisko sem majú len na skok, ale aj z iných častí mesta sa sem oplatí prejsť. To ticho a vôňa prírody stojí za to.

„Chodievame sem s rodinou a priateľmi. Máme malé deti, tie majú radi šmýkačku a hojdačky, takže sa môžu hrať len kúsok od nás a radi sa vybehajú aj po lese. Ten altánok sem vymysleli super, už sa nám stalo, že nás tu prekvapil dáždik, ale vďaka zastrešeniu sme nemuseli hneď utekať domov. Len škoda, že to okolie kvôli rekonštrukcii bývalej reštaurácie je dosť zničené,“ hovorí Marta (36), ktorá sem rada s rodinou zájde, aj keď sú z opačnej strany mesta.

Priehrada Ľadovo

V okolí priehrady, ktorá kedysi slúžila aj na kúpanie, no dnes ju už využívajú len rybári, tiež mesto vybudovalo niekoľko ohnísk. Počas teplých letných víkendov si musíte privstať, aby ste si niektoré z nich obsadili. Lučenčania v tejto časti mesta radi trávia svoj voľný čas. Z mesta ste tu raz-dva a pobyt v prírode oceňujú najmä obyvatelia bytových domov. Mesto tu pre návštevníkov vybudovalo aj detské ihrisko, volejbalové ihrisko, nájdete tu basketbalový kôš, aj stoly na stolný tenis. V tieni stromov pozdĺž priehrady sa ukrýva niekoľko ohnísk.

„Sme tu často. Bývame v činžiaku, tak nemáme možnosť výjsť si do záhrady, ako ľudia z domov. Preto využívame voľné víkendy, aby sme prišli sem. Majú tu skvelé langoše. Ale občas si ideme aj opekať,“ hovorí Sofia (24). „Zvyknem tu rybárčiť, keď so mnou ide aj rodina, tak si niečo opečieme. Je dobré, že je tu táto možnosť a že tu mesto urobilo ohniská,“ prezradil rybár Ján (37).

Podvečer tieto miesta radi využívajú aj mladí z mesta. Cez víkendy sem chodí aj Samo (19) s priateľmi. „Chodievame sem s partiou. Je tu kľud, niečo opečieme. Je to lepšie, ako vysedávať v meste v zafajčených krčmách. Večer tu už nebýva veľa ľudí, tak sa tu vieme aj dobre zabaviť. Pustíme si hudbu, pokecáme a tak.“

Tuhárska dolina

Toto miesto na opekanie, síce nie je blízko mesta, no napriek tomu ho Lučenčania s obľubou využívajú. Prídu sem buď autom, alebo sa tu zastavia počas svojej cyklotúry. Príjemné prostredie v okolí Tuhárskeho potoka láka celé rodiny na príjemné chvíle v prírode. Nie sú tu, síce, vybudované ohniská, takže musíte použiť vlastný gril. No vymeniť nedeľný rezeň za vlastnoručne ugrilovaný steak, môže byť tiež dobrá alternatíva.

„Chodievame sem často. Cez víkend naložím mäso do pácu, rodinu do auta a varím v prírode. Nenarobím si bordel v kuchyni, riad nahádžem do odpadového vreca a ešte sa aj opálim. Decká sa vybehajú a pre mňa je to relax,“ hovorí s úsmevom sympatická Lučenčanka Danka (34).

Čítajte aj:

Slniečko začína lákať cyklistov: 5 parádnych tipov, kde prevetrať biky v Lučenci a okolí

Jar pridala nášmu mestu na kráse: OBRÁZKY, ktoré chytia každého Lučenčana za srdce!

Lučenec rozkvitol: Pozrite si FOTOREPORTÁŽ z ulíc a záhrad nášho mesta

Infikované kliešte v našom kraji: Toto je veľký zoznam lokalít, kde sa vyskytujú!

Príjemné zákutia na opekačku
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM