Ľubomíra Karmanová Správy

Extrémne horúci týždeň lámal nielen teplotné rekordy: Kúpaliská v Lučenci a okolí praskali vo švíkoch

Extrémne horúčavy, ktoré priniesol uplynulý týždeň vylákali ľudí k vode. Kúpaliská v našom regióne tak museli zvládať nápor návštevníkov, bažiacich po ochladení v príjemnej vode bazénov, či prírodných kúpalísk.

Ilustračný obrázok k článku Extrémne horúci týždeň lámal nielen teplotné rekordy: Kúpaliská v Lučenci a okolí praskali vo švíkoch
Zdroj: Dnes24.sk

Extrémne horúci týždeň pripravil prevádzkovateľom kúpalísk zaťažkávaciu skúšku. Pri bazénoch, ale aj prírodných kúpaliskách hľadali osvieženie stovky, pri tých kapacitne väčších až tisícky návštevníkov.

V obľúbenej Strehovej lámala návštevnosť rekordy a takmer sa naplnila aj okamžitá kapacita 2505 návštevníkov. Rekord dosiahol počet návštevníkov v nedeľu, kedy tu osvieženie hľadalo až 3400 ľudí. „V sobotu sme mali 2500 návštevníkov, pričom rekord sme dosiahli o štvrtej popoludní, keď sme tu mali až 1840 ľudí. V nedeľu sme takmer naplnili kapacitu kúpaliska,“ povedal spokojný manažér Ľuboslav Dobrocký.

Inak tomu nebolo ani v Rapovciach. „Kapacita nášho kúpaliska je 600 návštevníkov a tú sme počas víkendu naplnili. Ani cez týždeň nás nenavštívilo oveľa menej kúpaniachtivých návštevníkov,“ prezradila vedúca Zlata Kandrová. Ako dodala návštevnosť počas týždňa sa pohybovala okolo štyroch stovák.

Poltárske kúpalisko sa tiež muselo pasovať s náporom návštevníkov z Poltára, ale aj okolia. Kapacita kúpaliska prevádzkovateľom ledva stačila. Počas víkendu sa návštevnosť pohybovala okolo 550 ľudí. „Ani počas týždňa sme nezaznamenali úbytok návštevníkov. V pondelok to odštartovalo a do stredy návštevníci každým dňom pribúdali,“ informoval správca kúpaliska Marian Bodnár.

Milovníci prírodných kúpalísk hľadali osvieženie na Ružinskej priehrade. Prevádzkovateľ pláže prezradil, že počas víkendu sem prišlo okolo 1500 návštevníkov. Cez týždeň ich počet trochu klesol, no napriek tomu, upravenú pláž a príjemnú vodu si tu vychutnávali stovky návštevníkov.

Čítajte aj:

Sympatická plavčíčka Veronika (24) z Novolandie: Chalani na mňa skúšajú všeličo, ale odolávam :)

Veľký letný prehľad z rapovskej Novolandie: Koľko tento rok stoja obľúbené dobroty?

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Lučenci a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM