Boris Macko Samospráva

FOTO: Lučenčania sa konečne dočkali. Pri centre bude nová cesta i chodník

Hoci je len kúsok od centra mesta, doteraz bola bez spevneného povrchu. Ďalšia lučenecká ulica prechádza veľkou premenou. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenčania sa konečne dočkali. Pri centre bude nová cesta i chodník
Foto: Boris Macko

O plánovaných opravách ciest v meste sme už viackrát informovali. Po posunutí začiatku rekonštrukcie už práce na Ulici Dr. Herza pokročili. Čulý stavebný ruch ale vládne aj na inom mieste, ktoré je neďaleko centra mesta. Presnejšie na Ulici Slepej. Tam doteraz nemali veľmi na ružiach ustlané, lebo doteraz bola len cestou s nespevneným povrchom.

Čítajte tiež: FOTO: V centre Lučenca vládne čulý ruch. Známa ulica sa mení na nepoznanie

„Bolo to o ničom, lebo stačil dážď či v zime sneh a o zábavu bolo postarané. Nehovoriac už o tom, že je dosť čudné, že ulica, ktorá síce nie je veľmi dlhá, ale blízko centra mesta, nemala poriadny chodník ani cestu,“ posťažoval sa pán Peter zo spomínanej ulice, ktorého začiatok prác potešil.

Zrejme aj to bol dôvod, prečo mesto začalo s prácami práve tu. Ide o o ulicu, ktorá je nespevnenou komunikáciou a nachádza sa v lokalite, kde mesto v posledných rokoch zabezpečilo rekonštrukcie okolitých ulíc ako Komenského, Adyho a časť Cintorínskej. Okrem toho boli ďalším dôvodom na začatie prác aj podnety ľudí, ktorí na ulici bývajú. Dočkajú sa tak novej cesty, chodníka zo zámkovej dlažby či odvodnenia.

Mesto už dalo alebo sa chystá opraviť ešte komunikácie na sídliskách Rúbanisko, Uliciach B. Němcovej, M. Rázusa, Novohradskej či Husa. Ešte v tomto roku chce stihnúť aj opravy ďalších ciest a chodníkov, o ktorých bude včas informovať.

Pozrite si v našej galérii stavebný ruch na Slepej ulici!

Čítajte tiež: Veľké jesenné upratovanie Lučenca. Vieme, ako môžete priložiť ruku k dielu

Ulica slepá sa čoskoro dočká novej cesty aj chodníka
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM