Boris Macko Rôzne

FOTO: Lučenecké ihriská vynovia za desaťtisíce eur. Kde všade sa dočkáme?

Ak doma máte malé ratolesti, určite sa potešia! Na viacerých ihriskách v Lučenci pribudnú nové herné prvky. Pozrite aké!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenecké ihriská vynovia za desaťtisíce eur. Kde všade sa dočkáme?
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Mesto sa v projekte  „Rozšírenie pohybových aktivít a obnova detský ihrísk v Lučenci“ zameralo na obnovu a rozšírenie najviac využívaných ihrísk. V rámci projektu bude obnovené detské ihrisko na Námestí republiky. Ďalšou súčasťou projektu je rozšírenie FIT cesty pre dospelých v Mestskom parku.

„Na detskom ihrisku na námestí z dôvodu opotrebenia prvkov bude existujúca zostava nahradená veľkou s tromi vežami, lezeckou stenou a šmýkačkami. Pribudne aj veľká trojhojdačka,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Novinkou bude aj gumená dopadová plocha na celej ploche detského ihriska, ktorá vyrieši problém kaluží a blata, ktoré znemožňovali využitie ihriska po daždi. Kvôli trvácnosti budú nové prvky z kovu. Detské ihrisko v mestskom parku bude v prvej etape zrevitalizované len sčasti, presnejšie, plocha pre najmenších s rozlohou 200 m2. Existujúce pružinové hojdačky budú premiestnené, pričom pribudnú ďalšie dve pružinové hojdačky a obnoví sa pieskovisko. Rovnako aj tu pribudne nová gumená dopadová plocha s odvodnením.

V druhej etape bude doriešená aj horná časť detského ihriska a tiež bude mesto riešiť ďalšiu plochu bývalého venčoviska a historického strandu a projekčne navrhne nový zábavný park pre deti, tematicky vhodne prispôsobený územiu. Celkové náklady na spomínané projekty vrátane FIT cesty dosiahli 51 500 eur. Z toho 17 500 eur poskytli sponzorské firmy.

Pozrite si v našej fotogalérii detské ihriská, ktorých sa týka rekonštrukcia!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM