Boris Macko Samospráva

FOTO: Lučenecký klenot otvorili verejnosti. Navštívili sme vynovenú radnicu

Historická radnica nedávno prešla rekonštrukciou, ktorá zmenila jej tvár. V týchto dňoch sa už každý môže pokochať krásou pýchy Lučenca!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenecký klenot otvorili verejnosti. Navštívili sme vynovenú radnicu
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

O zrekonštruovanej historickej radnici sme už síce pred niekoľkými dňami písali, no to sa ešte nedalo dostať dnu. Jej brány sa oficiálne otvorili v piatok 21. októbra 2016. Súčasťou otvorenia bol aj slávnostný program. Dnes si jej priestory môže pozrieť každý Lučenčan či návštevník mesta. Čo je najpodstatnejšie, Lučenec konečne získal reprezentačné priestory na prijímanie vzácnych návštev, zasadnutí mestského zastupiteľstva, či aj pre svadobné obrady.

Budova bude slúžiť na rôzne, prevažne kultúrne a spoločenské účely. Sídli v nej už MIC, v sále na prízemí sa budú konať slávnostné obrady ako aj zasadnutia mestského zastupiteľstva. Veľká sála na poschodí poskytne priestor napríklad pre koncertné umenie, ale bude určená aj na komerčné využitie,“ upresnil riaditeľ mestskej organizácie Lukus, ktorá spravuje priestory, Tomáš Belko.

V radnici sú už aj prvé exponáty v pripravovanom Mestskom múzeu. Sú inštalované na prvom poschodí. Zatiaľ sa tu dajú nájsť exponáty dokumentujúce meštianske bývanie, či expozície o dvoch významných továrňach v histórii mesta – Rakkotyajovej a Sterlichovej smaltovne. Ďalšia výstava je venovaná zvonom.

Expozíciu budú postupne dopĺňať a už teraz sa hlásia ľudia, ktorí chcú venovať rôzne predmety zo svojich zbierok. Rekonštrukcia radnice však ešte nie je úplne na konci, lebo na dokončenie práce ešte čaká nádvorie, ktoré má slúžiť ako parkovisko.

Pozrite si zábery vynovenej radnice v priloženej fotogalérii!

Historická radnica konečne otvorila brány
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM